Universitatea Politehnica din Bucureşti – gazda Olimpiadei Naţionale de Informatică

În perioada 1 – 6 aprilie, Universitatea Politehnica din Bucureşti va găzdui liceenii care vor participa la probele de concurs şi la probele de baraj ale Olimpiadei Naţionale de Informatică – Secţiunea Liceu ONI 2023.

Atât societăţile actuale, cât şi piaţa muncii sunt definite de avansul tehnologic şi, implicit, de concepte precum automatizarea, inteligenţa artificială sau robotica.

Programarea joacă un rol vital în lumea pe care o cunoaştem astăzi, contribuind la dezvoltarea de noi tehnologii şi soluţii inovatoare pentru a aborda problemele actuale ale societăţii. Analiştii de date, dezvoltatorii software, specialiştii Big Data, profesioniştii în transformare digitală sau în marketing digital reprezintă doar o parte din promotorii inovaţiei.

În acest sens, UPB susţine educaţia tinerilor şi pregătirea acestora pentru meseriile viitorului.

Astfel, pe lângă probele de concurs şi de baraj, liceenii vor participa la workshopuri interactive privind cartografierea, secure coding, e-Health, cybersecurity şi roboţi industriali. În plus, aceştia vor avea posibilitatea de a vizita diferite laboratoare ale facultăţilor din cadrul UPB dotate cu tehnologii de vârf.

Olimpiada Naţională de Informatică este organizată de Ministerul Educaţiei, în parteneriat cu Societatea pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică. Evenimentul celebrează abilităţile şi pasiunea pentru programare şi dezvoltare, iar Universitatea Politehnica din Bucureşti îşi asumă, ca de fiecare dată, rolul de promotor al performanţei.

În perioada 1 – 6 aprilie, peste 360 de elevi de liceu, alături de zeci de profesori îndrumători, sunt aşteptaţi în campusul UPB, pentru a participa la probele de concurs din cadrul Olimpiadei Naţionale de Informatică, dar şi pentru a lua parte la competiţii şi activităţi interactive care le vor testa cunoştinţele şi le vor pune la încercare abilităţile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati