Universitatea Politehnica, moment de reculegere pentru victimele cutremurului din Turcia şi Siria

Moment de reculegere în Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti pentru victimele cutremurului din Turcia şi Siria.

O serie devastatoare de cutremure a lovit Turcia şi Siria, însă, în aceste clipe dificile, putem demonstra încă o dată că împreună suntem mai puternici. Aproximativ 50.000 de decese au fost raportate în total în Turcia şi Siria, un număr care se aşteaptă să crească. În contextul acestui incident regretabil, răspunsul Alianţei EELISA la tragedia care a lovit unul dintre partenerii noştri, Universitatea Tehnică din Istanbul (ITU), este solidaritatea.

Astfel, rectorii, preşedinţii şi directorii universităţilor membre EELISA au declarat data de 27 februarie zi de doliu.

Această mobilizare internaţională exprimă compasiunea şi solidaritatea faţă de partenerii comunităţii noastre şi, începând de luni, 27 februarie, vom lansa o campanie de strângere de ajutoare şi donaţii.

Pentru a semnala începutul acestei campanii, toate universităţile membre EELISA vor păstra luni, 27 februarie, ora 12:00, un minut de reculegere în memoria zecilor de mii de victime care şi-au pierdut viaţa în această cumplită tragedie.

De asemenea, instituţiile membre vor arbora steagul naţional în bernă.

„Comunitatea Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti este solidară cu toţi cei afectaţi de tragedia din Turcia şi Siria. În calitate de membri EELISA, alături de partenerii noştri din cadrul Alianţei, sprijinim populaţia profund afectată, precum şi studenţii şi profesorii Universităţii Tehnice din Istanbul (ITU), un grup de oameni extraordinari care ne-au devenit deja parteneri apropiaţi. Pentru a semnala începutul acestei campanii, toate universităţile membre EELISA vor ţine un minut de reculegere. De asemenea, instituţiile membre vor arbora steagul naţional în bernă. Împreună putem schimba multe destine”, a declarat Mihnea Costoiu – rectorul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti.

European Engineering Learning Innovation and Science Alliance (EELISA) este prima alianţă a instituţiilor de învăţământ superior din diferite ţări din Europa, menite să definească şi să implementeze un model comun de inginer european.

În aceste clipe de grea încercare, Rectorul ITU, prof. Ismail Koyuncu, a cerut sprijin pentru ca studenţii să îşi poată relua viaţa academică. Astfel, membrii comunităţii noastre vor contribui la atenuarea suferinţei populaţiei afectate şi reconstruirea infrastructurii vitale pentru ITU, iar scopul acestei acţiuni comune este de a ne uni în solidaritate.

”Transmitem sincere condoleanţe familiilor tuturor celor care şi-au pierdut viaţa şi suntem alături de cei răniţi, dar şi de echipele de salvare care au lucrat zi şi noapte contracronometru”, arată sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati