Universitatea Româno-Americană organizează miercuri, 6 Iulie 2022, începând cu ora 11:00, în Sala Senatului Universității Româno-Americane, dezbaterea cu tema ”EDUCAȚIA FINANCIARĂ ÎN ERA DIGITALIZĂRII”.
În cadrul acestui eveniment se va analiza necesitatea adoptării unei viziuni pe termen lung în ceea ce priveşte educația financiară și formarea profesională.
Speakeri:
- domnul lulian Popescu – Ministerul Digitalizării
- domnul Octavian Oprea – ADR
- domnul Adrian Stratulat – Blockchain România
- doamna Ligia Goloșoiu – APPE
Moderator – Lector.Univ.Dr. Mihai Nedelescu – URA
”Transformarea digitală reprezintă un proces continuu care presupune în primul rând o transformare a mentalităţilor, a paradigmelor, aplicând metode inovative în procesul de interacţiune interumană, oferind astfel, soluţii inovatoare menite să conducă la schimbare.”, arată organizatorii evenimentului într-un comunicat de presă.
Necesitatea dezvoltării tehnologice în domeniul financiar a generat o prioritizare a alocării de resurse financiare în acest scop, concomitent cu implicarea instituţiilor financiare, tot mai activă în industria IT.
”Astfel, cerinţele cele mai stringente se referă la operativitate, siguranţă, simplitate, minimizarea riscurilor, eficientizarea gestiunii fluxurilor financiare, accesul rapid la informații şi posibilitatea de a le prelucra şi analiza simultan, date din mai multe surse pentru a genera soluţii de business eficiente.”, mai spune sursa citată.
Pentru a face faţă acestor provocări este nevoie de implementarea unor soluţii inovatoare de natura digitalizării precum și de o armonizare a educației financiare cu procesul de digitalizare al economiei reale.
Astfel, instituțiile de învățământ trebuie să fie pregătite pentru acceptarea faptului că digitalizarea este pretutindeni şi reprezintă o provocare continuă, mai spune sursa citată.
În acest context de profunde transformări, atât comunitatea academică, instituțiile abilitate ale statului, cât și stakeholderii industriei financiare din România își propun în materie de „educație financiară” creșterea nivelului de educație de specialitate, promovarea produselor și serviciilor financiare și dezvoltarea competențelor necesare pentru aprofundarea cunoștințelor în domeniul financiar.