Unsprezece blocuri de locuinţe pentru tineri vor fi construite de Primăria Sectorului 1 prin PNRR

Primăria Sectorului 1 va construi unsprezece blocuri cu aproape 400 de locuinţe pentru tineri vulnerabili şi specialişti în sănătate şi educaţie pe Strada Odăi, după ce Ministerul Dezvoltării a aprobat acest proiect de 165,6 milioane de lei pentru a fi finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a anunţat, joi, edilul Clotilde Armand.

Potrivit sursei citate, blocurile vor avea 122 de garsoniere, 183 de apartamente cu două camere şi 61 de locuinţe cu trei camere şi vor fi amenajate locuri de joacă, spaţii verzi, 400 de locuri de parcare.

De asemenea, vor fi montate staţii de încărcare pentru vehiculele electrice.

Potrivit primarului, blocurile vor avea 4-5 etaje. Imobilele vor fi nZEB plus, cu performanţă energetică foarte ridicată, la care necesarul de energie din surse convenţionale este aproape egal cu zero şi acoperit cu energie din surse regenerabile.

„Pe terase instalăm panouri fotovoltaice în sistem on-grid (care se conectează la reţeaua publică), iar surplusul de energie va fi injectat în Sistemul Energetic Naţional. Aceste locuinţe sunt destinate tinerilor din comunităţile marginalizate şi grupurile vulnerabile şi pentru specialiştii în sănătate şi educaţie, raportat la cererile şi necesităţile de la nivel local. Garsonierele şi apartamentele vor fi repartizate celor care au nevoie de ele, pe criterii clar stabilite şi nu cum s-a întâmplat în trecut când au fost date clientelei de partid”, a susţinut Clotilde Armand.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati