UPDATE Amenințare falsă cu bombă la un mall din București. Centrul comercial a fost redeschis – FOTO/VIDEO

Un mall din sectorul 3 din Capitală a fost evacuat după ce a fost primită o amenințare cu bombă. La fața locului s-a deplasat Detașamentul Pirotehnic din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale SIIAS, precum și o echipă a Serviciului Român de Informații. Circulația a fost oprită în zonă.

UPDATE 17:00 În urma efectuării controlului pirotehnic, nu a fost identificat nici un dispozitiv exploziv. Activitatea în Centrul Comercial Park Lake a fost reluată.

UPDATE 14:10. Pentru detectarea posibilei bombe este folosit un robot special care scaneza incinta Parke Lake. Operațiunea va lua ceva timp din cauza spațiului amplu ce trebuie verificat.

Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliției Române, spune că specialiștii caută în spațiile mall-ului un posibil dispozitiv explozibil anunțat prin intermediul unui e-mail.

Printre suspecți s-ar afla foști angajați ai firmei de pază care au fost concediați, însă informația nu a fost confirmată oficial.

„Polițiștii se află în intersecțiile din jurul zonei în care se află mall-ul pentru a devia traficul”, a mai precizat Ghebaur, la Digi24.


Știre inițială

Pe o adresă de e-mail a Poliției s-a primit o informare cu privire la faptul că va fi detonat un dispozitiv exploziv la Centrul Comercial Park Lake.

“Pe o adresă de e-mail a Poliției, s-a primit o informare de pe o adresă de e-mail, cu privire la faptul că va fi detonat un dispozitiv exploziv la Centrul Comercial Park Lake. La fața locului s-a deplasat Detașamentul Pirotehnic din cadrul SIIAS”, se arată în comunicatul poliției.

Foto: Facebook / Info Trafic Bucuresti si Ilfov

Traficul în zonă este restricționat

Având în vedere procedura legală, se evacuează Centrului Comercial Park Lake, pentru efectuarea de verificări.

„La fața locului au sosit polițiști ai Secției 12 și Brigăzii Rutiere-DGPMB, care procedează la evacuarea persoanelor prezente în locație, precum și la restricționarea traficului”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

La fața locului s-a deplasat și o echipă a Serviciului Român de Informații, potrivit Digi24.

„În urma unei sesizări primite printr-un email prin care se preciza că la Park Lake ar exista un dispozitiv exploziv improvizat, s-au constituit echipe de intervenție pirotehnică ale SRI care au ajuns în zona respectivă”, a transmis SRI.

Foto: Facebook / Info Trafic Bucuresti si Ilfov
Foto: Facebook / Info Trafic Bucuresti si Ilfov

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati