NEWS ALERT Cutremur în Zona Seismică Vrancea, resimțit și în București. ISU Bucuresti – Ilfov: Păstrați-vă calmul, pot urma replici!

Un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter a fost înregistrat în România, joi dimineață, la 06:50, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică a Pământului.

Ora 07:15 ISU Bucuresti – Ilfov: Pot urma replici ale cutremurului.

”Păstrați-vă calmul, pot urma replici ale cutremurului. Până în acest moment nu sunt înregistrate apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

În acest moment efectuăm recunoașteri în teren pentru a identifica posibile pagube”, a scris ISU București – Ilfov pe pagina de Facebook.

Ora 07:10 IGSU anunță că, în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări anterior declanșării acestora:

  • ”Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență)”, transmite IGSU.

 Răspunsuri la întrebări frecvente aici!

Ora 07:00 Seismul a fost revizuit la 5,2 și 140 km adâncime.

Cutremurul a fost resimțit puternic în București.

„Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, aici: fiipregatit.ro/ghid/cutremur/


Știre inițială

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 168,9 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 57 km est de Braşov, 75 km nord de Ploieşti, 117 km sud-vest de Bacău, 130 km nord de Bucureşti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati