UPDATE Elena Udrea a fost dată în urmărire, după ce polițiștii nu au găsit-o acasă. Ea trebuie să execute 6 ani de închisoare

Elena Udrea, condamnată definitiv de instanța supremă, în iunie 2018, la 6 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute trebuie să execute pedeapsa, a decis joi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. UPDATE Poliţia a dat-o în urmărire, după ce nu a găsit-o acasă. Se poate să fi fugit deja din ţară.

UPDATE Elena Udrea a fost dată oficial în urmărire, conform site-ului IGPR. Ea nu a fost găsită nici la adresa din buletin, nici la adresa din Corbeanca unde locuia împreună cu familia, pentru a fi încarcerată după condamnare.

Elena Udrea a fost dată în urmărire națională de către Poliția Română, aceasta fiind prima etapă în procedura judiciară.

„Împotriva numitei Udrea Elena – Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 44 din 05.06.2018 de către Tribunalul București – Sectia I Penala, fiind condamnată la 6 ani închisoare pentru savârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu”, este anunțul Poliției Române.


Știre inițială

Instanța supremă a respins, astfel, contestația în anulare formulată de fostul ministru, în procesul în care a fost apărată de Tudorel Toader. Contestația în anulare i-a fost respinsă cu majoritate de către completul de 5 judecători, scrie Hotnews.ro.

În dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, Elena Udrea a introdus căi extraordinare de atac, profitând de o decizie din noiembrie 2018 a Curții Constituționale privind constituirea nelagală a completurilor de judecată. Important de precizat că CCR a fost sesizată privind nelegalitatea constituirii completurilor de judecată de către premierul de atunci Viorica Dăncilă, în timp ce Tudorel Toader – astăzi avocatul Elenei Udrea – era ministru al Justiției.

Elena Udrea trebuie să se predea Poliției

Tudorel Toader spunea că în cazul stabilirii completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a fost vorba despre o eroare, ci de o sfidare. “Eu nu aş vorbi de cuvântul eroare, că judecătorii, la nivelul acela, nu pot fi în eroare când citesc un text care spune limpede să tragă la sorţi aleatoriu. Deci eroarea este, după părerea mea, exclusă. (…) După părerea mea, a fost o evidentă sfidare”, declara Toader la Antena 3, în 24 decembrie 2018.

Acum, nu mai există nicio cale de atac, astfel că Elena Udrea trebuie să execute pedeapsa. Conform procedurii, ea trebuie să se predea Poliției sau, în caz contrar, Poliția merge să o ridice pentru a pune în aplicare decizia instanței.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati