UPDATE Fata de 14 ani răpită din Sibiu, găsită în Brașov

Fata în vârstă de 14 ani, din Tălmaciu, județul Sibiu, răpită de patru indivizi, a fost găsită în Brașov.

„În urmă cu câteva minute, polițiștii sibieni, cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Brașov, au depistat minora în cauză într-un imobil de pe raza localității Vad, comuna Șercaia, județul Brașov. Minora este în acest moment condusă la sediul I.P.J. Sibiu pentru audieri în vederea lămuririi tuturor circumstanțelor dispariției sale. Cercetările în acest caz continuă”, a transmis Poliția Sibiu.

UPDATE 15:03 Patru bărbați acuzați de răpirea unei fete de 14 ani din Tălmaciu au fost ridicați de polițiștii din județul Sibiu, dar fata, Carolea Luminița, nu a fost încă găsită, a transmis IPJ Sibiu, citat de Turnul Sfatului.

Este vorba despre patru bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, cu domiciile în orașul Avrig și localitatea Mârșa.

„Vă informăm că cele patru persoane se află, în prezent, în custodia polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu și sunt audiate cu privire la aspectele de interes în scopul depistării minorei,” a spus Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.


Știre inițială

O adolescentă de 14 ani din Tălmaciu, judeţul Sibiu, a fost răpită de acasă luni noaptea, de patru bărbaţi mascaţi. În prezent este căutată de polițişti.

Luni dimineața, 9 ianuarie, în jurul orei 03:55, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu a fost sesizat, prin apelul unic de urgență 112, despre dispariția unei minore de 14 ani din Tălmaciu – Sibiu.

Polițiștii au menționat că în urma sesizării s-a constituit o celulă de criză și s-a declanșat mecanismul de „Alertă răpire copil” și a oferit o serie de amănunte despre caz dar și date de identificare atât a copilei cât și a unuia dintre răpitori.

„Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 03.30, în timp ce se afla la domiciliul său din orașul Tălmaciu, județul Sibiu, minora ar fi fost luată cu forța de către patru persoane de sex masculin, mascate, și ar fi fost obligată să urce într-un autoturism, al cărui conducător auto s-a deplasat într-o direcție necunoscută”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Luciana Lazăr.

Suspect răpire copil din Tălmaciu Sibiu Foto IPS Sibiu

Au fost declanșate ample căutări, mai multe echipaje din județ efectuând în prezent verificări în vederea depistării minorei.

S-au oferit și semnalmentele despre copila răpită care în momentul dispariției purta o bluză de culoare vișiniu cu paiete aurii și pantaloni tip leggings de culoare vișiniu.

„Are 1,62 m înălțime, 65 kg, ochi albaștri, păr șaten, fir drept, lung, ten deschis. Persoanele ce pot furniza informații care să conducă la depistarea minorei în cauză sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112. Vă reamintim faptul că, în conformitate cu mecanismul Alertă Răpire Copil, partenerii publici şi privaţi s-au angajat să difuzeze mesajul de alertă”, au mai menționat reprezentanții Poliției Județene Sibiu.

Autoritățile au oferit pentru mediatizarea cazului atât poze cu victima cât și cu unul dintre răpitori. Despre acesta din urmă se știe faptul că are 23 de ani, ochi căprui, păr șaten și constituție corpolentă și că el conduce un BMW de culoare gri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati