UPDATE/ Mașină furată de față cu proprietara, în parcarea de la Mall Băneasa. Urmărire ca în filme pe DN1

0
1181
Foto: libertatea.ro

UPDATE

Poliţiştii din Ilfov au participat, duminică, la o acţiune de prindere a unui şofer suspectat de comiterea unei infracţiuni şi care conducea un autoturism fără plăcuţe de înmatriculare pe DN 1, între Bucureşti şi Ploieşti. Bărbatul nu a oprit la semnalele poliţiei şi şi-a continuat drumul inclusiv atunci când poliţiştii au folosit arma, trăgând în pneurile maşinii. În cele din urmăm autoturismul condus de fugar a fost oprit, iar bărbatul a fost scos din maşină după ce poliţiştii au spart geamul, scrie agenția de presă News.ro.

Incidentele au avut loc duminică dimineaţă, în zona comunei Ciolpani.

„La data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 9:50, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către Poliţia Capitalei cu privire la faptul că o persoană bănuită de comiterea unei infracţiuni, în zona unui mall din Bucureşti, se deplasează către judeţul Prahova, pe DN1, cu un autoturism fără plăcuţe cu numere de înmatriculare. Acţionând cu operativitate, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au observat autoturismul semnalat în zona localităţii Ciolpani şi întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalele regulamentare ale poliţiştilor, continuându-şi deplasarea către judeţul Prahova, poliţiştii Ilfoveni au procedat la urmărirea autovehiculului, folosind semnalele acustice şi luminoase din dotarea autospecialei de poliţie. În timpul urmăririi, în contextul în care conducătorul auto refuza să oprească, poliţiştii au utilizat armamentul din dotare, executând focuri de armă în plan vertical şi ulterior asupra pneurilor autoturismului urmărit. La un moment dat, presupusul autor a întors autoturismul pe direcţia Bucureşti, poliţiştii reuşind să-l intercepteze şi să-l oprească, în zona kilometrului 34”, transmite Poliţia judeţeană Ilfov.

Pentru că şoferul a refuzat să iasă din autoturism, poliţiştii au spart unul dintre geamurile. În acel moment, cioburile au produs leziuni minore, atât suspectului, cât şi unuia dintre poliţişti.

Testele rapide privind prezenţa alcoolului sau a drogurilor în organismul şoferului au ieşit negative. Bărbatul respectiv a fost preluat de către poliţiştii Capitalei, pentru continuarea cercetărilor.

Știrea inițială

O femeie a fost victima unui incident în parcarea Mall Băneasa, unde a fost călcată pe picior și i s-a furat mașina, un Peugeot 208 alb, spun surse pentru G4Media.

Serviciul de urgență 112 a fost alertat la ora 9.34, iar poliția a reușit să localizeze și să oprească autoturismul în comuna Ciolpani, după ce polițiștii au folosit și armamentul din dotare.

Persoana rănită a fost transportată la Spitalul Elias pentru tratamentul vătămărilor suferite. Cazul a fost preluat de Serviciul Furturi de Autovehicule București pentru anchetă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.