UPDATE Persoanele fără certificat verde au voie în sediile Poştei Române

Poșta Română a anunţat că nu este nevoie de certificat verde pentru ridicarea pensiilor şi a alocaţiilor , excepţia fiind prevăzută în HG adoptat luni. Reacția vine ca urmare a noilor restricții, potrivit cărora în instituții se poate intra doar cu certificat verde. Astfel, cei care nu sunt vaccinați sau trecuți prin boală nu ar fi putut intra în oficiile poștale pentru a-și ridica pensiile sau alocațiile copiilor.

Compania Națională Poșta Română a anunțat, luni, în contextul suplimentării măsurilor de limitare a răspândirii infectării cu SARS-Cov-2, că în subunitățile companiei clienții pot intra fără să prezinte certificatul verde.

„Toți clienții Poștei Române, care au probleme de rezolvat la oficiile poștale, pot intra în incinta subunităților noastre fără a prezenta certificatul verde. Pensionarii și părinții pot să ridice pensiile și alocațiile așa cum au făcut-o și până acum”, a transmis luni Poșta Română.


Știre inițială

În Monitorul Oficial scrie foarte clar că, începând de astăzi, accesul în instituțiile publice va fi permis doar persoanelor care pot face dovada vaccinării, care au trecut prin boală sau sunt testate.

Astfel încât cei care nu au certificat verde nu își mai pot plăti taxele, impozitele sau amenzile la ghișeele ANAF sau în interiorul primăriilor, scrie antena3.ro.

Totodată, aceștia nu vor mai putea intra în sediile Poștei Române pentru a-și ridica pensiile sau alocațiile.

Persoanele vaccinate sunt de părere că aceste măsuri sunt unele foarte bune și că se simt mai protejate.

Totodată, cei care nu dețin certificatele verzi sunt revoltați și spun că se simt discriminați, în special cei de peste 50 de ani care nu sunt familiarizați cu plățile online sau cu operațiunile la distanță.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati