UPDATE TAROM spune că va opera și anul acesta zborurile spre Londra

Reprezentanții TAROM au decis să renunțe la cursele spre Londra, din vară, după ce au hotărât vânzarea sloturilor companiei către Virgin Airlines, o tranzacție în valoare de 22 milioane de lire sterline, arată un anunț publicat în Monitorul Oficial. Într-un comunicat transmis ulterior, compania spune că încă operează zborurile și că nu a fost găsită o soluție optimă pentru vânzarea sloturilor.

UPDATE TAROM anunță că va continua și anul acesta operarea zborurilor de la București-Londra, și că informația potrivit căreia sloturile companiei naționale pe aeroportul din Heathrow atribuite în vară companiei aeriene Virgin Atlantic pentru suma de 22 de milioane de lire sterline nu mai este de actualitate.

Ruta București –Londra este deschisă, iar sloturile de zbor aparțin companiei, transmite Tarom. Compania nu precizează, însă, ce se va întâmpla cu zborurile spre Londra începând din vară.

„La data de 5 februarie a.c., în urma datelor preluate de presă din M.O., respectiv publicării unei aprobări a AGA a TAROM din iulie 2023 care mandata directorul general să negocieze și să semneze cu un ofertant existent în acea perioadă sloturile LHR ale companiei, a apărut în spațiul public o informație care nu mai este de actualitate și nici nu își produce efectele.

Deși în Planul de restructurare al companiei sunt aprobate mai multe măsuri care conduc la viabilitatea companiei, inclusiv acelea care prevăd retragerea optimă din operarea unor sloturi, aceste măsuri sunt puse în practică doar în contextul în care servesc intereselor companiei și obiectivului de profitabilizare a activităților. Din vara anului 2023 și până în prezent, în urma ofertelor primite și a negocierilor purtate, compania nu a găsit o soluție optimă care să conducă la renunțarea la sloturile LHR (de pe aeroportul Heathrow) și operează destinația Londra, cu aceeași frecvență și același program”, transmite companie într-un comunicat de presă.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Transportatorul național TAROM renunță la cursele spre Londra, una dintre cele mai căutate rute de către români. Decizia companiei a fost publicată Monitorul Oficial din 1 februarie, scrie economedia.ro.

TAROM nu a transmis până la acest moment niciun anunț public.

În decizia publicată în Monitorul Oficial, compania susține că decizia a fost luată „luând în considerare că prin planul de restructurare al companiei este prevăzută închiderea rutei București – Londra”.

Astfel, compania și-a vândut sloturile către Virgin Atlantic, pentru suma de 22 de milioane de lire sterline, începând cu sezoanele de vară 2024 și iarnă 2024.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati