Urșii sunt o problemă de nerezolvat în România: „Noul proiect dă undă verde străinilor să reia vânătoarea pentru trofee în țara noastră”

Asociația Eco Civica avertizează asupra unor măsuri excesive în privința intruziunii ursilor în comunitățile locale. Nu totul poate fi monetizat, spun specialiștii. Mai jos regasiti un comunicat de presa al Coalitiei Natura 2000 privind legea vânării ursilor la trofeu propusă de fostul ministru UDMR Tanczos Barna:

„Noul proiect de lege, toxic, al UDMR (B553/2023), inițiat de dl. Tanczos Barna, nu rezolvă problema conflictelor cu ursul, ci dă undă verde străinilor să reia vânătoarea pentru trofee în țara noastră.
Federația Coaliția Natura 2000, formată din 21 ONG-uri de mediu din România, atrage atenția asupra faptului că prin noua inițiativă legislativă, fostul ministru Tanczos Barna nu încearcă altceva decât sa-si legifereze ambiția personală, de a redeschide vânătoarea de trofeu la urs, adică de a ”vinde” practic sute de urși care nu creează vreun pericol, vânătorilor (majoritatea, străini) care oferă cel mai bun preț ca să-i împuște. Pentru a legifera acest act care are ca unică finalitate îmbogățirea gestionarilor de fonduri cinegetice, d-l Tanczos nu are nici un fel de scrupule să sfideze Academia Română, să calce în picioare argumentele ONG-urilor de mediu și să facă praf Directiva ”Habitate”, avertizează asociația Eco Civica.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati