Ursula von der Leyen: ”Vom institui sancțiuni foarte dure împotriva conducerii ruse”

Președintele Consiliului European, Ursula von der Layen, a declarat că vor fi instituite sancțiuni foarte dure împotriva conducerii Rusiei. Totodată, aceasta spune că ”suntem pregătiți să facem față”, în cazul în care situația se înrăutățește.

”(…) Pe lângă sprijinul nostru constant pentru Ucraina, vom institui sancțiuni foarte dure împotriva conducerii ruse, astfel încât să putem reduce capacitatea lor de a-și ataca vecinii. De aceea am instituit sancțiuni fără precedent, care vor fi aplicate inclusiv de partenerii și de aliații noștri din întreaga lume.

Am introdus deja sancțiuni cu impact asupra economiei rusești, care zădărnicesc inclusiv eforturile de război ale lui Putin. În cazul în care situația se înrăutățește, noi suntem pregătiți să facem față. În același timp, ne pregătim în caz de represalii.

În special, încercăm să ne diversificăm sursele de energie, sporim cantitățile de energie din gaze naturale pentru a asigura încălzirea în sezonul rece și încercăm să facem apel la cele mai inteligente și cele mai ecologice soluții pentru a deveni independenți față de sursele de energie din Rusia, față de cărbunele, petrolul și gazele naturale din Rusia. În acest sens, hotărârea noastră este mai solidă ca oricând”, a declarat Ursula von der Leyen după discuțiile cu președintele Klaus Iohannis.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati