USAMV București și-a deschis porțile pentru reprezentanţii media

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (USAMV) şi-a deschis porţile pentru o experienţă „altfel”. Reprezentanţii media au avut ocazia să interacţioneze cu profesori, studenţi şi absolvenţi ai USAMV. Pentru câteva ore aceştia au descoperit oportunităţile, beneficiile şi perspectivele unui potenţial student.

„Trebuie să plecăm de la premisa că şcoala trebuie să continue. Fără educaţie nu există nici sănătate, nici prosperitate!” Cu aceste cuvinte, prof.univ.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, Rectorul USAMV, a deschis evenimentul derulat pe parcursul a două zile, dedicat tuturor celor interesaţi de domeniile de studiu ale celor şapte facultăţi şi celor două şcoli doctorale din cadrul USAMV.

În contextul actual, în care siguranţa sanitara este pe primul loc, conducerea universităţii a luat toate măsurile pentru a continua, chiar şi în această perioadă, să susţină continuarea educaţiei. Această alegere susţine viziunea universităţii de a pregăti absolvenţi #extraordinari care la rândul lor, vor duce mai departe şi vor susţine cercetarea, dezvoltarea şi inovarea în domeniul agronomic şi de medicină veterinară. A te ghida după aceste valori, reprezintă filozofia care stă la baza USAMV – să acţionezi responsabil, pentru a face lumea un loc mai bun.

Cursurile se desfăşoară on-line, laboratoarele şi lucrările practice au loc cu prezenţă fizică în cadrul fiecarei facultăţi, cazarea în cămine se face cu respectarea normelor de siguranţă impuse de Covid-19, cu limitarea numărului de persoane, verificarea temperaturii la intrare şi asigurarea materialelor dezinfectante necesare.

În data de 14 Octombrie reprezentanţii media au participat la evenimentul din Campusul Agronomie-Herăstrău, din Bd. Mărăşti 59, Sector 1, Bucureşti, unde au avut ocazia să privească din perspectiva de student oportunităţile de formare şi dezvoltare puse la dispoziţie de cele şase facultăţi din acest campus.

– Alături de prorectorul prof.univ.dr. Florin Stănică au avut ocazia de a degusta fructe din speciile pomicole noi (banana nordului, curmal dobrogean, kiwi, smochin şi rodie), soiuri adaptate şi dezvoltate, cu implicarea studenţilor, în centrul HORTINVEST, cel mai modern Centru de Cercetare pentru Studiul Calităţii Produselor Agroalimentare. Doritorii au vizitat livada plantată şi îngrijită de studenţi.

– Decanul Facultăţii de Biotehnologii prof.univ.dr. Petruţa Cornea, a prezentat AMRITA, un produs tri-biotic, rezultat al colaborării USAMV cu Laboratoarele Medica/ProNatura şi ICECHIM. Acesta este obţinut printr-o tehnică specială de fermentare a polenului în culturi de Kombucha, ce imită procesele biologice prin care albinele produc păstura (bee bread), sparg stratul de exină şi intină al polenului, eliberând proteine, oligopeptide şi aminoacizi esenţiali, flavonoide, polifenoli, vitamine şi minerale benefice sănătăţii umane.

– Următoarea oprire a fost în PARCUL DENDROLOGIC. Proiectele comune ale studenţilor USAMV au dus la amenajarea Parcului Dendrologic într-o formă modernă. Studenţii programului de studii agricultură au pregătit terenul pentru a obţine cele mai bune rezultate. Studenţii de la horticultură şi peisagistică au contribuit la organizarea optimă şi estetică a spaţiului verde, studenţii de la îmbunătăţiri funciare au realizat lucrările de irigaţii folosind echipamente moderne, pe suprafeţele atent delimitate de colegii lor de la cadastru, iar studenţii programelor de studii din cadrul facultăţii de ingineria şi gestiunea producţiilor animaliere au îmbogăţit suprafeţele de apă cu plante şi peşti decorativi. Au fost prezentate aici şi Staţiunea Didactica şi de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificatie Pietroasa, Staţiunea Didactica si de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultura Istriţa, precum si Staţiunea Didactica şi de Cercetare Dezvoltare Moara Domnească. Ne-au ghidat în acest periplu lector univ.dr. Elisabeta Dobrescu, peisagist, coordonator al proiectului Parc Dendrologic, Decanul Facultăţii de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului – prof.univ.dr. Ana Vîrsta, Prorector prof.univ.dr – Dumitru Drăgotoiu şi Prorector prof.univ.dr. Răzvan Teodorescu.

– Decanul Facultăţii de Management şi Dezvoltare Rurală – prof.univ.dr. Dinu Toma a prezentat proiectele derulate şi implementate de către studenţi şi absolvenţi – produse tradiţionale româneşti de la idee, la producţie şi prezentarea comercială pe piaţă. Am avut ocazia să discutăm cu cei care au concretizat anii de studenţiei într-un proiect antreprenorial. De asemenea, am aflat de preocuparea de a dezvolta produse noi, tradiţionale, de la absolvenţii care au constituit Asociaţia Absolvenţilor „Alumni Gustos Românesc”, ducând mai departe, cu pasiune, ceea ce au asimilat pe băncile facultăţii.

Şi pentru că viitorul celor care aleg să studieze aici depăşeşte graniţele admiterii, am povestit alături de Prorector prof.univ.dr. Florin Stănică, despre Internaţionalizare şi Burse, iar împreună cu ing. Oana Mihalaşcu, Director departament orientare în carieră, despre consilierea şi orientarea în carieră a tinerilor, despre descoperirea valorilor, intereselor, aptitudinilor ce corespund celei mai bune profesii/ocupaţii, suport dublat de ajutorul efectiv acordat în vederea dezvoltării personale şi a împlinirii profesionale printr-o platformă e-job (usamvjobs.ro), prin consiliere psihologică, mentorat, ateliere de dezvoltare a competenţelor, cursuri de formare profesională şi de calificare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati