USR a depus moțiune simplă împotriva ministrului Mediului, Tanczos Barna, “principalul vinovat pentru tăierile ilegale de păduri”

Deputații USR au depus marți o moțiune simplă împotriva ministrului Mediului. Moțiunea intitutală „AMAR DE MEDIU. Ministrul Tanczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat” îl acuză pe ministru că ar fi principalul vinovat pentru tăierile ilegale de păduri, pentru distrugerile provocate mediului.

Parlamentarii USR îl critică pe Tanczos Barna de ”incapacitatea de a profita de pe urma oportunităților oferite de economia verde și pentru disprețul arogant cu care este tratată societatea civilă atunci când atrage atenția asupra problemelor”.

Potrivit USR, moţiunea simplă este justificată de faptul că ministrul Tanczos Barna este principalul vinovat pentru tăierile ilegale de păduri, pentru distrugerile provocate mediului, pentru incapacitatea statului de a profita de pe urma oportunităţilor oferite de economia verde şi pentru dispreţul arogant cu care este tratată societatea civilă atunci când atrage atenţia asupra problemelor.

VEZI AICI TEXTUL MOȚIUNII

În moţiune se arată că ”incompetenţa ar putea fi o scuză valabilă pentru domnia sa, pentru că s-au mai văzut cazuri de miniştri incompetenţi, însă semnatarii acestei moţiuni cred însă că e vorba de mai mult decât atât”.

”Incompetenţa e dublată de rea voinţă militantă, cinism şi eforturi conştiente de sabotare a propriului mandat. Domnul ministru nu respectă nici cetăţenii acestei ţări în guvernarea căreia a ajuns, nici moştenirea pe care noi toţi trebuie să o lăsăm urmaşilor noştri. Domnul ministru nu respectă decât şmenul politic pe care îl maschează inabil în decizii administrative. Coada politică de topor care a ajuns ministru al Mediului este principalul vinovat pentru dispariţia pădurilor noastre, pentru distrugeri provocate mediului care pot fi oprite cu uşurinţă, pentru incapacitatea statului de a profita de pe urma oportunităţilor oferite de economia verde şi pentru dispreţul arogant cu care este tratată societatea civilă atunci când atrage atenţia asupra problemelor”, precizează USR în moţiune.

USR îl scuză pe Tanczos Barna că ”a inaugurat o microhidrocentrală ce produce în jur de 135 Kw/oră, deci suficient curent electric pentru 45 de gospodării care nu ar consuma mai mult de 3 Kw/oră şi, bineînţeles, doar dacă va exista un debit de apă suficient pe Crişul Alb”.

”Hidrocentrala ilegală de la Mihăileni produce exact cât 45 de panouri fotovoltaice ce se pot pune pe acoperişurile a trei case. Operaţiunea Mihăileni e o catastrofă provocată de mâna omului cu sprijinul ministrului: toată zona va fi inundată; locuitorii – relocaţi, mediul – distrus, justiţia – călcată în picioare. Felicitări, domnule Tanczos, patria vă e recunoscătoare!”, se mai precizează în document.

Luni, Preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă a anunţat că partidul va depune moţiune simplă împotriva ministrului Mediului Tanczos Barna, deoarece l-a demis, în stil mafiot pe inspectorul şef al Gărzii de Mediu Timişoara, pentru că a deranjat interesele PSD şi PNL pentru mafia lemnului.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati