USR a pierdut un proces intentat primarului Capitalei

Uniunea Salvaţi România a pierdut definitiv procesul pe care i l-a intentat Primarului General, Gabriela Firea, pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine, a anunţat vineri un comunicat al PMB.

Gabriela Firea fusese chemată în instanţă îniunie 2017 de către reclamanţii Wring Roxana-Sanda, Ciceală Ana-Maria, Gâdiuţă Alexandru Valeriu şi Uniunea Salvaţi România (USR), pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine, prin formularea de afirmaţii denigratoare, defăimătoare şi mincinoase. Pentru aceast fapt, reprezentantii USR solicitau şi daune morale în valoare totală de 500.000 lei.

Concret, instanţa a stabilit declaraţiile formulate în mass-media de către Primarul Capitalei în contextul incidentului din data de 8.06.2017, când un grup de persoane a pătruns prin violenţă în sediul Primăriei Municipiului Bucureşti şi ulterior în sala unde avea loc şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, nu au caracterul unei fapte ilicite, nefiind formulate cu rea-credinţă, ci doar cu scopul de a exprima opinia personală a Gabrielei Firea. De asemenea, instanţa arată reclamanţii nu au putut dovedi au suferit vreun prejudiciu.

Doi ani în care Uniunea Salvaţi România, Wring Roxana-Sanda, Ciceală Ana-Maria şi Gâdiuţă Alexandru Valeriu au sperat vor primi de la Gabriela Firea câte 125.000 de lei, daune morale pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine privată. Tribunalul Bucureşti a respins integral cererea de chemare înjudecată, stabilind nu sunt întrunite condiţiile răspunderii civile delictuale. Aşadar, dosarul nr. 21166/3/2017 se închide după doi ani de zbateri din partea celor patru reclamanţi„, a declarat Gabriela Firea.

​​

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati