USR anunță că ASSMB va fi restructurată

În Consiliul General al Municipiului București (CGMB), la propunerea USR București, a fost aprobată miercuri restructurarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), din subordinea Primăriei Municipiului București. Astfel, aproape jumătate din posturile de conducere, mai exact 19 posturi, urmează să fie desființate din cele 44 actuale.

„Banul public trebuie să meargă către servicii de calitate. Acesta este motivul pentru care am susținut cu fermitate proiectele ASSMB, pentru a ne asigura că resursele sunt alocate în mod eficient și că instituțiile noastre publice funcționează la standardele pe care le așteaptă cetățenii. Ne angajăm să continuăm să monitorizăm și să sprijinim inițiativele care contribuie la îmbunătățirea serviciilor pentru bucureșteni și la optimizarea cheltuielilor publice”, declară Vlad Voiculescu, președinte USR București.

De asemenea, bugetul Capitalei a fost majorat astăzi cu 150 de milioane de lei după rectificarea bugetară. Consilierii USR din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) au votat proiectele propuse de Nicușor Dan, primarul Capitalei.

Printre principalele proiecte și instituții care beneficiază de suplimentare sunt: modernizarea liniei 5 de tramvai, pe strada Barbu Văcărescu; modernizarea sistemului de iluminat public; investiții în sistemul de termoficare; crearea de noi locuri de joacă administrate de ALPAB, dar și investiții care să fie făcute în Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale.

USR atrage atenția că mai sunt proiecte care necesită aprobare urgentă pentru a face schimbări în Capitală.

„Îi invităm pe colegii noștri din Consiliu să discutăm și să adoptăm cât mai curând restul proiectelor neadoptate pentru restructurarea administrației Capitalei. Precizez că rectificarea pentru linia 5 nu a fost adăugată prin amendamentul susținut în ședință, fiind inclusă în proiectul inițial. Am susținut finanțarea liniei 5 și o rectificare bugetară inclusiv pentru acest proiect încă dinaintea alegerilor. Consilierii USR din CGMB au sprijinit de la început toate aceste inițiative benefice pentru cetățeni”, a subliniat Nicorel Nicorescu, liderul consilierilor USR din CGMB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati