USR Bucureşti propune crearea unui parc de 4 hectare lângă viitorul cartier al Justiţiei

Consiliera municipală USR Ana Ciceală anunţă că a depus un proiect de hotărâre pentru crearea unui nou parc, Grădina Dudeşti, pe jumătatea de teren denumit generic „Cartierul pentru Justiţie”, anunță Agerpres, citată de G4Media.ro.

Un proiect similar a mai fost depus în iunie 2021, însă acum a fost modificat pentru a corespunde Planului Urbanistic de Detaliu privind Cartierul pentru Justiţie. Terenul adiacent are peste 5 hectare, iar USR susţine amenajarea a 4 hectare de parc şi a unui hectar cu funcţiuni pentru uz universitar, a declarat Ana Ciceală, pentru Agerpres.

„Am redepus proiectul de hotărâre de creare a unui nou parc, Grădina Dudeşti în numele grupului politic USR din Consiliul General. Proiectul de hotărâre are ca scop demararea procedurilor de construire a unui nou spaţiu verde şi cu alte funcţiuni pentru învăţământul universitar pe jumătatea de teren denumit generic ‘Cartierul pentru Justiţie şi proiecte de interes public ale Municipiului Bucureşti’ din care minim 75% să fie spaţiu verde”, scrie Ana Ciceală, pe Facebook.

Ea reaminteşte că reprezentanţii USR din Consiliul Local Sector 3 au votat joi pentru susţinerea procedurilor administrative şi urbanistice privind derularea proiectului Ministerului Justiţiei pentru proiectul Cartierul pentru Justiţie, care a obţinut o finanţare de 235 milioane euro de la Banca Mondială.

„Noul parc va crea minim patru hectare (40.000 metri pătraţi) de spaţiu verde în fostul cartier Dudeşti, demolat de Nicolae Ceauşescu în anii optzeci. Proiectul Parc Dudeşti şi Cartierul pentru Justiţie sunt o ocazie majoră pentru oraşul nostru de a regenera urban o zonă mutilată înfiorător de vechiul regim ceauşist, de a transforma o rană veche şi abandonată din inima Bucureştiului într-un centru pentru sănătate şi educaţie. Patru hectare de zona verde nouă înseamnă în primul rând oxigen şi viaţă pentru bucureşteni”, menţionează reprezentanta USR.

Ea adaugă că a propus crearea de spaţii noi pentru învăţământul universitar, care ar putea fi dezvoltate şi integrate în Planul Urbanistic Zonal elaborat în prezent de Primăria Capitalei pentru proiectul de regenerare urbană a axei Dâmboviţa, astfel încât să cuprindă zonele adiacente râului de la Universitatea Politehnică până la Biblioteca Naţională – Grădina Dudeşti.

Proiectul prevede realizarea obiectivului de investiţii „Grădina Urbană Dudeşti şi Hub Univesitar”, pe terenul în suprafaţă de 53.515 metri pătraţi, delimitat de B-dul Unirii, Str. Nerva Traian, B-dul Octavian Goga şi de terenul aferent obiectivului de investiţii „Cartierul pentru Justiţie”.

Parcul ar urma să fie proiectat prin concurs de soluţii de arhitectură. Ana Ciceală mai propune ca proiectul să fie declarat de interes public, să fie luat în administrare de la Ministerul Dezvoltării şi să fie efectuate exproprierile necesare. Totodată, sunt necesare elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal, declanşarea concursului de proiecte şi asigurarea finanţării execuţiei de la proiectare la implementare de către Primăria Generală.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati