USR-PLUS va vota pentru suspendarea PUZ-urilor coordonatoare

Consilierii generali ai USR PLUS vor vota pentru suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sectoare, apreciind că acestea conțin „prevederi derogatorii profund nocive”, menite să continue dezvoltarea urbanistică „haotică” din ultimii ani.

„Consilierii generali ai USR PLUS vor vota pentru suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sectoare pentru doi ani, care conțin prevederi derogatorii profund nocive, menite să continue dezvoltarea urbanistică haotică din ultimii ani în orașul nostru, cu afectarea puținelor zone verzi care au mai rămas.

De altfel, trebuie spus că, încă de la începutul mandatului nostru, am depus proiecte care abordează chiar mai tranșant această problemă, adică am inițiat încetarea aplicabilității PUZ-urilor coordonatoare. De asemenea, nu trebuie uitate acțiunile în instanță pentru anularea acestor PUZ-uri, acțiuni inițiate în mandatul anterior de consilierii generali ai USR”, a anunțat PLUS București, pe pagina de Facebook.

Orașul are nevoie de o abordare urbanistică „unitară, coerentă, responsabilă, modernă”

Potrivit sursei citate, suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sector „nu înseamnă blocarea proiectelor urbanistice”, care se vor putea realiza, dar „cu respectarea indicatorilor urbanistici” din Planul Urbanistic General, aflat în vigoare. Se menționează că orașul are nevoie de o abordare urbanistică „unitară, coerentă, responsabilă, modernă”, care poate fi obținută numai printr-un Plan Urbanistic General (PUG).

„Vom susține adoptarea unor PUZ-uri pentru proiectele de infrastructură necesare orașului și vom analiză cu atenție orice Plan Urbanistic Zonal care va fi supus aprobării. (…) Nu putem să ignorăm faptul că există discrepanțe majore între prevederile PUZ-urilor coordonatoare, iar această lipsa a armonizării nu face decât să confirme că acestea vizau mai degrabă interese de grup în detrimentul interesului cetățenilor.

Orașul este în primul rând al oamenilor, iar noi intenționăm să ne ținem până la capăt promisiunile pe care le-am făcut în fața electoratului în campanie, dar și în toți anii în care am luptat cu toate armele pentru un oraș mai verde și o dezvoltare urbanistică sănătoasă”, se mai arată în postare.

Nicușor Dan, să prezinte în CGMB „un plan coerent și concret de actualizare și modernizare”

Consilierii alianței îi cer primarului general că, în termen de o lună, să prezinte în CGMB „un plan coerent și concret de actualizare și modernizare” a Planului Urbanistic General, care să aibă în vedere „un echilibru între nevoia de dezvoltare și respectarea dreptului constituțional” la un mediu înconjurător sănătos.

„De asemenea, solicităm primarului general să ia măsurile care se impun pentru a crește capacitatea de procesare a solicitărilor din cadrul Direcției de Urbanism, astfel încât să se rezolve urgent solicitările restante și să nu mai existe întârzieri în soluționarea cererilor cetățenilor.

Nu în ultimul rând, considerăm că dezvoltarea orașului presupune și implicarea mediului de afaceri, astfel că vom promova colaborările cu toți partenerii de bună credință, într-un mod transparent. Bucureștiul va oferi în continuare oportunități pentru capitalul privat, dar de acum înainte dezvoltarea acestuia va trebui să țînă cont, în cea mai mare măsură, de calitatea vieții cetățenilor prin respectarea tuturor reglementărilor urbanistice în vigoare”, subliniază sursă citată.

Proiectele de hotărâre care aprobă planuri urbanistice zonale coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6 ar urmă să fie suspendate pentru o perioada de doi ani, conform unor proiecte de hotărâre care vor fi dezbătute în ședința de vineri a Consiliului General al Municipiului București.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati