USR: PSD şi PNL lasă copiii fără navetă gratuită şi masă caldă la şcoală

1
162

La două săptămâni de la începutul şcolii, elevii din mediul rural tot nu beneficiază de transport gratuit, iar programul Masa caldă în şcoală este blocat în continuare, acuză USR.

USR a propus luni, din nou, soluţiile pentru deblocarea situaţiei. PSD şi PNL au respins şi de această dată orice propunere în beneficiul copiilor.

Amendamentele au fost formulate de deputaţii USR în şedinţa comună a Comisiilor pentru învăţământ şi pentru administraţie publică, cu ocazia dezbaterii ordonanţei de urgenţă prin care Guvernul Ciolacu s-a grăbit să modifice recent intratele în vigoare legi ale Educaţiei.

„Peste 2.500 de şcoli, o treime din elevii ţării, ar trebui să beneficieze de masa caldă încă din acest an, dar nici cele 450 de şcoli în care târâş grăpiş continua programul pilot nu au primit de la Guvern nici norme, nici bani. Din nefericire, şi parlamentarii din coaliţia PSD-PNL dau rateuri majore şi au refuzat şi astăzi propunerile USR de rezolvare, amendamente care le-ar fi redat copiilor dreptul la masă caldă, la navetă gratuită, la educaţie”, declară deputatul USR Andrei Miftode.

Referitor la transportul elevilor, USR a propus să fie eliminată condiţionarea gratuităţii de existenţa unei hotărâri de guvern, astfel încât copiii să nu mai stea la mâna Executivului şi după voinţa arbitrară a unor politicieni.

În privinţa programului Masa caldă în şcoli, USR a cerut ca, în fiecare an, sumele care nu sunt folosite pe perioada în care programul nu este operaţional să rămână la beneficiari, să nu poată fi deturnate către alte categorii de cheltuieli.

„Mi s-a părut extrem de trist să aud de la reprezentantul Ministerului Educaţiei nu doar că nu susţine propunerile noastre, dar motivul pentru care nu o face: cică nu a avut timp să se uite la amendamente. Erau doar două propoziţii simple. Din banii pe care i-a luat domnul Buzatu, 83.000 de elevi ar fi avut masa caldă în şcoli, iar ei spun că nu au avut timp să citească amendamentele şi au votat contra lor, ignorând total legile”, precizează deputatul USR Filip Havârneanu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.