USR Sector 3, întâlnire cu cetăţenii pentru a salva grădinile blocurilor de pe strada Burdujeni

USR Sector 3 organizează sâmbătă o întâlnire cu cetăţenii pentru salvarea de la distrugere a grădinilor blocurilor de pe strada Burdujeni. Organizația spune că a răspunde astfel apelurilor cetăţenilor din zona străzii Burdujeni, care au reclamat faptul că în spaţiile verzi din jurul blocurilor în care locuiesc au început lucrări de amenajare a unor parcări, fără ca Primăria Sectorului 3 să se fi consultat cu ei.

Membrii USR Sector 3, prezenţi la întâlnirea cu cetăţenii din zonă, au sesizat lipsa panourilor care să detalieze, conform legii, numele proiectului, cine îl realizează, care este perioada de desfăşurare.

Au chemat Poliţia Locală, dar aceasta, spun tot ei, nu a răspuns apelului. Au chemat Garda de Mediu care nu a răspuns apelului săptămâna trecută şi abia luni au trimis un inspector la faţa locului. Singurii care s-au deplasat pe strada Burdujeni au fost cei de la Poliţia Generală care au cerut acte care să ateste legalitatea lucrărilor începute pe strada Burdujeni.

Cei de la ADP nu au prezentat, conform legii, avizele necesare pentru desfăşurarea lucrărilor. Singurul document pe care l-au prezentat a fost contractul de delegare de la Primăria condusă de Robert Negoiţă. Nu aveau la ei nici certificat de urbanism, nici autorizaţie şi nu amplasaseră nici panou de afişaj.

Grădinile blocurilor sunt spaţii verzi în fapt, prin urmare este interzisă schimbarea destinaţiei acestora.

Art. 77 din OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, în conformitate cu care:

(1) Schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi şi/sau prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism, reducerea suprafeţelor acestora ori strămutarea lor este interzisă, indiferent de regimul juridic al acestora.

Date fiind aceste fapte, USR Sector 3 invită toţi cetăţenii din zonă sâmbătă, începând cu ora 11, la o dezbatere şi pentru a semna o petiţie la faţa locului cu privire la proiectul pe care Primăria Sectorului 3 „îl desfăşoară nelegal pe spaţiile verzi din proximitatea locuinţelor lor”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati