USR Sector 6 invită instituţiile implicate în gestionarea câinilor fără stăpân să stabilească un plan comun

Preşedintele USR Sector 6, Alin Stoica, fost prefect al Capitalei, invită instituţiile implicate în gestionarea situaţiei câinilor fără stăpân să stabilească un plan comun de acţiune.

El a afirmat, joi, că USR Sector 6 le pune acestora la dispoziţie „un spaţiu neutru” în care să se întâlnească, pentru a stabili „un plan coerent” de rezolvare a problemei. Invitaţia este adresată Primăriei Capitalei, Primăriei Sectorului 6, Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) şi Poliţiei Locale Sector 6, scrie Agerpres.

Potrivit lui Stoica, este timpul pentru „un comportament matur” din partea factorilor de decizie, pentru a oferi răspunsuri la întrebări legate de eficienţa unor instituţii precum ASPA sau Poliţia Locală, amendarea proprietarilor „iresponsabili” de câini, susţinerea adăposturilor de câini, astfel încât acestea să nu ajungă la capacitate maximă, obligaţia de raportare a câinilor periculoşi.

„Fac un apel la factorii implicaţi să înceteze acuzele reciproce, să accepte demn răspunderea, să îşi reamintească faptul că sunt acolo pentru a servi comunitatea şi să înceapă chiar acum să dea răspunsuri întrebărilor de mai sus. Să înceteze cu construirea de justificări în propria apărare sau în incriminarea celuilalt şi să pună instituţiile din subordine să îşi facă treaba şi să colaboreze între ele. Şi pentru că Prefectura nu pare să intenţioneze să îşi facă treaba, USR Sector 6 invită părţile implicate să se întâlnească şi să stabilească un plan comun de acţiune. Le punem la dispoziţie un spaţiu neutru în care să se întâlnească şi bunele mele oficii pentru a asigura eficienţa acestor întâlniri”, a scris Alin Stoica, pe Facebook.

Liderul USR Sector 6 a adăugat că problemele pot fi rezolvate „prin legi bune, mecanisme de verificare eficiente şi oameni potriviţi”.

„Nu putem schimba trecutul, oricât de crud, amar şi tragic este. Ce putem face, în schimb, este să rezolvăm problema astfel încât să nu se mai repede niciodată”, a transmis el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati