USR susține introducerea controlului de securitate pentru parlamentari

USR va susține, în ședințele conducerii Parlamentului, introducerea controlului de securitate pentru parlamentari, deoarece aceștia nu trebuie să fie mai presus de lege. Totodată, USR solicită partidelor la guvernare să înceteze abuzurile, să readucă dezbaterea în Parlament și să nu mai încurajeze manifestările extremiste.

Așteptăm de la Secretariatul General al Camerei Deputaților o propunere de modificare a Regulamentului astfel încât să fie controlați și parlamentarii la intrarea în clădire. Este propunerea pe care USR a făcut-o după evenimentele de miercurea trecută. În acest moment, parlamentarii sunt execeptați de la control și, practic, orice senator sau deputat poate intra cu orice. Noi credem că asta nu este normal și că regula controlului la intrarea în Parlament trebuie aplicată tuturor, pentru a crea un mediu de lucru mai sigur. Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege și nu văd de ce ar fi exceptați parlamentarii, mai ales că vedem o creștere a violenței în Parlament și știm că parlamentarii pot dobândi permis de pistol cu glonț”, declară Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților și purtătorul de cuvânt al USR.

Cât despre propunerea vehiculată dinspre PNL de scoatere în afara legii a unui partid parlamentar, USR consideră că astfel de declarații nu fac decât să stimuleze ideile extremiste.

Nu poți într-un stat democratic, într-o democrație liberală, să excluzi partide în afara legii decât în cazuri foarte, foarte grave și bine documentate. Văd că pe cei de la PNL îi încurcă alegerile și democrația. Văd cum s-au transformat dintr-un partid liberal al Brătienilor într-un partid cu epoleți, condus de epoleți, unii la vedere, unii mai din pădure. Însă, această propunere îi face pe ei să iasă din cadrul democratic al legislației partidelor și nu pe ceilalți. Deci, dacă un partid încalcă legea, avem lege în vigoare”, precizează Ionuț Moșteanu.

USR solicită, totodată, lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă să pună capăt abuzurilor comise în Parlament de PSD și PNL, pentru că abuzurile partidelor aflate la guvernare alimentează manifestările extremiste.

Și PNL, și PSD au făcut niște abuzuri fără precedent în ultima perioadă. Am văzut, săptămâna trecută, cum au băgat proiecte la raport în ultimul minut, cu ședințe anunțate pe WhatsApp, am văzut la legea guvernanței corporative cum au apărut peste noapte 700 de amendamente. PSD și PNL au dat apă la moară celor de la AUR și acum se ascund sub masă de frica lor. Le cer celor de la PSD și PNL, care au o majoritate lejeră, să revină la practici democratice, să dezbatem orice proiect de lege, bun sau rău, fiecare ne susținem argumentele și articolele, vedem în final cum votăm. Este responsabilitatea domnilor Ciolacu și Ciucă să așeze dezbaterea parlamentară pe un făgaș normal”, mai afirmă purtătorul de cuvânt al USR.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati