USR vrea ca membrii Corpului Diplomatic şi Consular să fie obligaţi să cunoască minimum două limbi străine

0
158
sursa foto: Unsplash

USR a depus un proiect de lege prin care membrii Corpului Diplomatic şi Consular vor fi obligaţi să cunoască minimum două limbi străine, una dintre ele de circulaţie internaţională.

„Avem nevoie în acest corp de oameni bine pregătiţi, care să fie capabili să poarte un dialog de substanţă, fără intermediari, cu omologii lor din alte state. Prin acest proiect de lege doresc să corectez din acest punct de vedere lipsurile actualei legislaţii privind selecţia membrilor Corpului diplomatic şi consular. Activitatea diplomatică nu se face cu orice limbă străină, iar multilingvismul este o politică asumată la nivelul instituţiilor Uniunii Europene”, consideră senatorul USR Cristian Bordei, secretar al comisiei pentru politică externă din Senat, citat de News.ro.

Iniţiativa legislativă modifică Legea nr. 269/2003 privind Statutul Corpului diplomatic şi consular al României şi rezolvă o problemă semnalată încă din 2003, când Consiliul Legislativ a spus că este important ca diplomaţii români să cunoască o limbă de circulaţie internaţională, pentru a evita barierele lingvistice în activitatea lor, precizează USR într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.