UTIL/ Cum să îți dezgheți mașina sau să o scoți din zăpadă

0
97
sursa foto: Pixabay

Pentru iarna care se află în plină desfăşurare, redăm mai jos câteva sfaturi care să te ajute, pe tine şi pe maşina ta să supravieţuieşti în condiţiile grele de afară. 

Ferestrele îngheţate

Un amestec din oţet şi apă şi se pulverizează pe ferestrele îngheţate, iar acestea se vor dezgheţa imediat. O altă variantă este amestecul din cantităţi egale de spirt şi apă, cu puţin lichid de spălat vase.

Blocarea încuietorilor după îngheţare

Alcoolul poate îndepărta gheaţa pentru a vă permite să descuiaţi maşina. Puneţi doar câteva picături pe cheie şi veţi rezolva problema. De asemenea, puteţi utiliza şi metoda care presupune încălzirea cheii cu un chibrit sau brichetă înainte de introducerea în broască.

Uşi îngheţate

Folosind un spray pentru garniturile de cauciuc puteţi uita rapid de problema uşilor îngheţate. Pulverizaţi lichid din spray pe garniturile din cauciuc şi frecaţi cu un prosop de hârtie.

Parbrizul aburit

Când parbrizul este aburit, o modalitate foarte uşoară de a remedia problema este frecarea cu o gumă de şters. Acest truc va curăţa cu uşurinţă fără a lăsa urme. Un alt truc este umplerea unui ciorap vechi cu nisip silicat şi punerea lui sub scaunul maşinii. Acesta va absorbi umezeala şi va preveni aburirea geamurilor.

Oglinzi laterale îngheţate

Pentru a evita îngheţarea oglinzilor retrovizoare le puteţi acoperi peste noapte cu pungi. De dimineaţă nu va mai fi nevoie să le curăţaţi.

Ceara pentru faruri

În primul rând, curăţaţi farurile bine şi lăsaţi-le să se usuce. Apoi, alicaţi un strat subţire de ceară. Aceasta va preveni acumularea umezelii. Protecţia va dura câteva săptămâni.

Maşina blocată în zăpadă

Dacă plecaţi la drum pe timp de iarnă, o idee bună ar fi păstrarea unui sac de nisip în portbagaj. În cazul în care maşina rămâne blocată în zăpadă sau patinează pe gheaţă, presăraţi nisip în faţa anvelopelor. Un alt truc este utilizarea covoraşelor din maşină. Plasaţi-le sub pneuri, iar acestea vă vor permite să înaintaţi.

sursa: promotor.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.