V-ați întrebat cum se pregătesc urșii de hibernare? O cameră montată în Parcul Național Piatra Craiului a surprins momentul exact

O cameră montată în pădurile Parcului Național Piatra Craiului a filmat mai mulți urși care se pregătesc de hibernarea de iarnă. Filmările au fost realizate noaptea și ziua de camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva.

Specialiștii susțin că în curând animalele nu vor mai fi văzute în imagini deoarece vor intra în bârlog.

După ce au analizat imaginile, specialiștii au tras concluzia că urșii se pregătesc de hibernare.

„Pregătiți pentru somnul de iarnă? Așa am zice, dacă privim imaginile cu acești urși grăsuni din pădurile Parcului Național Piatra Craiului”, au anunțat reprezentanții Romsilva pe Facebook.

Urșii trăiesc în România în pădurile din zona montană a lanțului carpatic. Țara noastră are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, arată sursa citată.

🟢 Urșii acumulează vara și mai ales toamna mai multă grăsime necesară somnului de iarnă, atunci când se retrage într-un bârlog, iar metabolismul acestuia este redus, ajutându-i să supraviețuiască iarna, când hrana este limitată.

🟢 Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

🟢 În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate. Urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat. Urșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.

Parcul Național Piatra Craiului este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Acesta are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș. 10.860 de hectare sunt păduri, peste 6.000 de hectare fiind protejate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati