,,Vacanța ARTfel!”, la Muzeul Național de Artă

0
437

Muzeul Național de Artă al României, în parteneriat cu Asociațiile De-a arhitectura și ArtCrowd, organizează, la finalul lunii iulie, la o serie de ateliere dedicate celor mici. 

Orașul prietenului imaginar

Într-o poveste la ce te gândești întâi, la personaj sau la locul unde el trăiește? Este vreo legătură între ele? Vom face un experiment: prima echipă va crea personaje imaginare, prin tehnica benzii desenate, și apoi orașul unde ar trăi ele, din cuburi și panglici colorate; a doua echipă va crea întâi orașul și apoi personajele potrivite pentru el. Concluziile le veți afla chiar voi.

Atelier de o zi desfășurat în 24 iulie și 28 iulie, între 11.00- 14.00 (cu o pauză de 15 minute). Se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani, iar costul atelierului este 60 lei/ copil.

Cum descâlcim perspectiva?

Desenul în perspectivă pe înțelesul copiilor: cum reprezinți ceea ce vezi, exact ca în realitate. Nici vechii pictori nu au știut de la început cum se face, l-au descoperit pas cu pas în sute de ani. Noi avem șansa să vedem istoria căutărilor lor în sălile Galeriei de Artă Europeană, să înțelegem principiile perspectivei și apoi să desenăm la rândul nostru o compoziție. La final vom ilustra orașul personajului pe care l-am creat anterior cu ajutorul benzii desenate.

Atelier se desfășoară pe parcursul a 3 zile între 25- 27 iulie, între 11.00- 14.00 (cu o pauză de 15 minute). Se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9-12 ani, iar costul atelierului este 180 lei/ copil.

  • După achitarea taxei de înscriere, în caz de renunţare, înscrişilor nu li se va returna taxa deja achitată. Mulţumim pentru înţelegere.

Copiii sunt rugaţi să vină cu un snack/sandviş la ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.