Vacanţa de iarnă a elevilor s-ar putea prelungi. Profesorii ar putea face iar grevă

0
431
Pixabay

Vacanţa de iarnă a elevilor s-ar putea prelungi, dacă profesorii nu primesc majorarea salarială promisă de Guvern de la începutul anului viitor.

Dascălii vor o majorare a salariilor cu 20% de la 1 ianuarie 2024, iar dacă solicitările profesorilor sunt respinse, cursurile ar putea fi amânate.

Totul depinde însă de negocierile pe care le poartă zilele acestea sindicaliştii din Educaţie cu Guvernul.

Angajaţii din învăţământ îşi cer drepturile salariale promise de Guvern după cea mai mare grevă generală din ultimii 18 ani.

Din 1 ianuarie 2024, salariul unui profesor debutant ar trebui să fie egal cu salariul brut pe economie

„Ar trebui în mod normal ca din anul 2024 să se acorde o majorare medie de 20% din salariul în învăţământ. Are acum 5.400, dacă facem diferența 6.800-5.400 e 1.400 per total, 50% înseamnă 700 de lei.

Se poate oricând face o grevă, așa cum s-a mai întâmplat în România, am mai avut greve, sperăm să nu se ajungă la o grevă, dar nu ne împiedică faptul că avem un contract de muncă”, a atras atenţia Simion Hăncescu, președinte FSLI.

Mulţi ameninţă cu demisia de anul viitor, dacă nu primesc bani în plus.

„Dacă am intra din nou într-o grevă la nivel național ar fi foarte, foarte multe pierderi la nivelul sistemului. Este absolut normal că actualul guvern să își respecte promisiunea și profesorii să primească”, spune Iulian Cristache, de la Federația părinților, potrivit observatornews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.