Vacanța de iarnă, mai stresantă pentru adolescenți decât școala. 6 din 10 copii de la sate n-au mers niciodată la un târg de Crăciun

1
433
Foto: Facebook / Nicușor Dan

Vacanța de iarnă nu reprezintă o perioadă de pauză sau de relaxare pentru adolescenți, ci este o perioadă de stres, spun adolescenții, potrivit antena3.ro.

Principala cauză sunt temele, arată un sondaj realizat de fundația World Vision România – ”Adevăruri ale Crăciunului la sat pentru copii și adolescenți”.

Doar 1% dintre adolescenți au răspuns cu nu au motive de stres în perioada sărbătorilor de iarnă. Restul, de 99%, spun că sunt stresați din mai multe cauze, notează site-ul Educație Privată.

60% dintre aceștia sunt stresați din cauza temelor date pentru perioada vacanței, iar pentru patru din zece adolescenţi (37.6%), factorul mare de stres îl reprezintă treburile  pe care trebuie să le facă în gospodărie.

Un alt motiv de stres în această perioadă îl reprezintă relațiile conflictuale din familiile adolescenților, mai exact pentru 15% dintre aceștia.

Același sondaj arată că șase din zece (58.8%) copii de la sate n-au mers niciodată la un târg de Crăciun, dar își doresc. Totodată,  un sfert dintre adolescenții (25.8%) de la sate vor să ajungă la primul lor târg de Crăciun.

De altfel, peste 75% dintre copiii de la sate nu au mers niciodată la un spectacol de Crăciun, iar mai mult de șapte din zece (76.5%) copii de la sat nu au mers niciodată într-o excursie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.