Processing

Donează prin Transfer Bancar în contul Asociației Global Inclusion

  • lei *

‘Vacanță la muzeu’ – serii de ateliere educative, în perioada iulie – august, la Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) invită publicul tânăr să participe și anul acesta, de la începutul lunii iulie și până la începutul lunii august, la o serie de ateliere educative, special gândite pentru vacanța de vară.

Potrivit unui comunicat al MNAR, printr-o serie de programe educative practice și relaxante reunite sub genericul ‘Vacanța la muzeu’ 2025, aflată la cea de-a patra ediție, adresate copiilor și adolescenților între 6-14 ani, publicul tânăr are ocazia de a descoperi patrimoniul artistic al MNAR și de a-și dezvolta competențele.

Această serie de ateliere a fost concepută în jurul expozițiilor permanente ale MNAR, precum și în jurul grădinii Muzeului Theodor Pallady – Casa Melik, acțiunile fiind realizate în parteneriat cu colaboratorii muzeului: Daniela Mișcov (Asociația AtelierD) și Ioana Ciuștea (Șnur s.r.l.) specialiste cu experiență în educația artistică.

* Seria de ateliere ‘Grădina secretă’, desfășurată la Muzeul Theodor Pallady, este un program, propus de Asociația Artelier D, în care copiii află secrete nocturne ale grădinii, ale păsărilor, copacilor și albinelor, inspirați de propriile observații și cunoștințe, de tablouri celebre, de legende, basme și poezii, de cărți de știință. Programul se adresează copiilor între 6 – 10 ani și dezvoltă motricitatea fină și cunoștințe despre ecosisteme.

Seria include atelierele: ‘Minunata lume a păsărilor’, 6 iulie, ora 11:00, ‘Copacii orașelor lumii’, 13 iulie, ora 11:00 și ‘Prisaca’, 20 iulie, ora 11:00. Înscrierile se fac cu minimum 48 de ore în avans la adresa artelierd@yahoo.com.

* Seria de ateliere ‘Patrimoniul românesc și european’, care va avea loc la sediul central al MNAR, cuprinde ateliere propuse de Șnur s.r.l. pentru copii între 7-14 ani, în cadrul cărora copii descoperă unele din cele mai importante nume din lumea artei europene și românești (Tintoretto, Jan Breughel cel Bătrân, Constantin Brâncuși, Irina Codreanu, Milița Petrașcu sau Arthur Segal) și dezvoltă competențe de analiză vizuală, abilități plastice și cunoștințe despre natură.

Seria cuprinde atelierele: ‘Pasărea ascunsă în piatră – Constantin Brâncuși’, vineri, 11 iulie, 25 iulie, 1 august – ora 10:00, ‘Căutarea de comori – Grădina Edenului’, sâmbătă, 12 iulie, 26 iulie, 2 august – ora 11:00 și ‘Pointilismul în Artă’, sâmbătă, 12 iulie, 26 iulie, 2 august – ora 13:00. Înscrierile se fac cu minimum 48 de ore în avans la adresa: glamourlaboratory@gmail.com.

Costul participării la unul dintre atelierele din aceste serii este de 45 lei/copil.

Proiectul jurnalistic newsbucuresti.ro este un proiect susținut de AGI
- o asociație neguvernamentală, apolitică și non-profit.
Depinde și de tine să susții o presă independentă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati