Vacanță Paște și 1 Mai 2022. Care sunt cele mai căutate destinații și ce buget își alocă românii

Ridicarea restricțiilor de călătorie a revitalizat cererea de vacanțe pentru sărbătorile pascale și 1 Mai, fiind necesară suplimentarea ofertelor ori a numărului de locuri pentru Bulgaria și Turcia, anunță Hello Holidays, organizator de sejururi și circuite.

Pentru zilele libere de la finalul lunii aprilie și începutul lunii mai, românii caută vacanțe de cel puțin trei-patru zile în Bulgaria, Turcia, Grecia, Dubai, Egipt, dar și România, pentru care alocă, în medie, un buget de 350 euro/persoană.

”Condițiile pentru accesul în destinațiile de vacanță sunt clare, majoritatea țărilor acceptând fie certificatul european care atestă vaccinarea, fie pe cel pentru trecerea prin boală, fie rezultatul negativ al unui test RT-PCR, ori al unui test antigen, cerințele pentru returul în România din state non-UE au fost eliminate, ceea ce face ca prima vacanță fără restricții majore să fie cea de Paște (vedeți condițiile de călătorie mai jos).”, potrivit sursei citate.

Cele mai căutate destinații de Paște

Cele mai căutate destinații pentru sărbătorile pascale sunt Albena, Nisipurile de Aur și Kusadasi-Istanbul. Vacanța în Bulgaria costă de la 162 de euro/persoană/hotel de patru stele cu all inclusive, pentru trei nopți, din 22 aprilie. În Turcia, turiștii îmbină programul de vizite la Troia, Cetatea Pergamon, vechiul sat grecesc Sirince, Pamukkale, Efes și Casa Fecioarei Maria, Istanbul cu relaxarea în Kusadasi, iar în noaptea de Înviere participă la slujba de la Biserica Aya Fotini din Izmir. Programul de opt nopți costă 349 de euro/persoană în perioada de Early Booking.

Turiștii se relaxarează de Paște și în Grecia, Macedonia, Egipt, Emiratele Arabe Unite, România, în general oferta din 2022 fiind cu mult mai mare față de anul trecut, datorită ridicării restricțiilor de călătorie (eliminarea perioadei de carantină la sosire ori a testării la destinație etc), iar prețurile sunt nemodificate.

Vacanța de patru zile în Grecia, Paralia Katerini ori Insula Evia, costă de la 149 de euro/persoană, respectiv de la 169 de euro/persoană.

Paștele petrecut la Mamaia costă 595 de lei/persoană/trei nopți/hotel de trei stele, iar într-un circuit de cinci zile la Cazanele Dunării, de la 974 de lei/persoană.

Vacanța la temperaturi ridicate, de vară, în Hurghada, costă de la 566 de euro/persoană/șapte nopți, cu toate taxele incluse, zbor charter, la un hotel de patru stele. Iar în Antalya, pe primul zbor charter din sezonul 2022, pentru care pachetele s-au vândut deja, în totalitate, în jur de 400 de euro de persoană, la un hotel de patru stele cu all inclusive.

Sărbătoarea se simte și departe de casă, hotelierii întrecându-se în amenajări interioare și exterioare cu tematică.

Cât costă o vacanță la mare de 1 mai

Pentru 1 Mai, turiștii caută în general sejururi la mare, de la litoralul românesc la Antalya și Hurghada. O vacanță la mare costă de la 595 de lei/persoană pentru trei nopți de cazare la un hotel de trei stele din Mamaia. În timp ce vacanța în Antalya, care începe din 29 aprilie, costă de la 395 de euro/persoană/hotel de patru stele cu all inclusive și de la 419 euro/persoană/hotel de cinci stele, cu all inclusive.

În Egipt începe chiar din 1 mai și costă de la 469 de euro/persoană/hotel patru stele cu demipensiune și de la 522 de euro/hotel de cinci stele cu all inclusive.

Condiții de călătorie pentru vacanța de Paște:

 • Retur România din state non-UE:
  – au fost eliminate și testul, și carantina (în cazul neefectuării unui test pentru întoarcerea în țară)
 • Pentru intrarea în Bulgaria:
  – certificat digital UE privind vaccinarea împotriva Covid ori
  – certificat care dovedește vindecarea ori
  – certificat care arată rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu maximum 72 de ore înainte/test antigen realizat cu 48 de ore înainte
 • Pentru Turcia:
  – pentru accesul terestru nu mai este nicio restricție
  – persoanele care ajung în Turcia cu avionul au nevoie de dovada vaccinării cu două doze de vaccin/1 doză Johnson&Johnson ori
  – dovada recuperării după infectarea cu virusul în ultimele șase luni, dar după a 28-a zi de la primul test pozitiv sau
  – rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrare/test negativ antigen realizat cu maximum 48 de ore înainte
  – pasagerii companiilor aeriene completează, în continuare, formularul electronic de intrare (HES)
 • Pentru Egipt:
  – certificat de vaccinare care să ateste că au fost complet vaccinați cu 14 zile înainte de sosire, cu cod QR, sau
  – test tip PCR negativ, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de călătorie
  Pentru Emiratele Arabe Unite:
  – s-a renunțat la testul pentru intrare în cazul persoanelor vaccinate (de la 1 martie), care au nevoie doar de certificat de vaccinare cu cod QR
  – persoanele nevaccinate trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR efectuat în 48 de ore anterior călătoriei sau
  – certificat de recuperare în urma infecției, emis în maximum o lună înaintea călătoriei, care conține QR
 • Pentru Grecia:
  – a fost eliminat formularul PLF (din 15 martie)
  – pentru intrare, călătorii au nevoie de certificat de vaccinare european în termen de valabilitate (9 luni de la doza dublă/doza unică/doza booster) sau
  – certificat care arată trecerea prin boală, emis după 14 zile de la primul rezultat pozitiv și care are o valabilitate de maximum 180 de zile ori
  – rezultat negativ al unui test RT-PCR realizat cu maximum 72 de ore înaintea intrării în Grecia/al unui test antigen efectuat cu maximum 24 de ore anterior intrării”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati