Vacanțele rezervate din timp, mai scumpe cu 20% ca anul trecut. Cât a ajuns un sejur de două persoane în România.
În topul celor mai rezervate destinații în perioada early booking se numără stațiunile montane și marile orașe (41% din rezervări), litoralul românesc (22% din rezervări), stațiunile balneare (15% din rezervări), restul procentelor fiind distribuite între destinațiile mai puțin populare, scrie economica.net.
Conform Travelminit.ro, primele semne ale revenirii curentului early booking au apărut din luna ianuarie, când au început să fie înregistrate primele rezervări pentru primăvară și vară. Cât despre tarifele early booking, acestea sunt cu 17-20% în creștere față de anul trecut, o scumpire generată și de inflație, dar tot sunt mai mici față de prețurile percepute atunci când rezervarea nu a fost făcută în avans cu minimum o lună înainte.
„Avantajele pe care le au turiștii care fac rezervări early booking sunt, în primul rând, prețurile mai bune și reducerile de care pot profita, făcând astfel economii semnificative de buget pentru vacanță. Apoi, un alt beneficiu este varietatea mare a disponibilităților la unitățile de cazare preferate: efectuând rezervarea din timp, turiștii au de ales din mai multe opțiuni și pot opta pentru cel mai bun raport calitate/preț, în funcție de obiectivele lor. Rezervările early booking sunt din nou în trend, turiștii au acum mai multă siguranță în ceea ce privește călătoria lor, așa că își planifică vacanțele din timp, astfel că am înregistrat o dublare a numărul de rezervări în primul trimestru la Travelminit”, spune Dóra Török, manager operațional Travelminit.ro.