Vacanțele în pandemie. Care sunt noile preferințe ale românilor pentru 2021

Pe fondul schimbărilor și restrictiilor de călătorie impuse țărilor europene, finalul anului 2020 s-a remarcat printr-un interes crescut al turiștilor români pentru țări exotice îndepărtate sau din zona Orientului Mijlociu și a Golfului Arabiei, se arată într-un comunicat Vola.ro. 

Conform ultimelor date înregistrate de Vola.ro, căutarile de bilete de avion în destinații exotice precum Maldive, Egipt, Dubai, Zanzibar, Abu Dhabi, Cancun si Punta Cana au crescut și cu până la 400% pentru anumite destinații, scrie G4Media.

De asemenea, cu privire la trendurile anului 2021 se evidențiează rezervările last minute și datele de călătrie flexibile.

Una dintre cele mai cautate destinatii exotice: Zanzibar

Lipsa restrictiilor în destinatiile exotice, numarul scazut de cazuri COVID si masurile anuntate de aeroporturi, de companiile aeriene si de resorturi au contribuit la cresterea interesului romanilor pentru vacante exotice. Astfel, conform datelor Vola.ro, in lunile decembrie si ianuarie s-au inregistrat cresteri cu pana la 400% pentru destinatii exotice precum Punta Cana, Zanzibar, Cancun, Maldive, dar si pentru destinatii din zona Golfului Arabiei, precum Dubai si Abu Dhabi.

Preturi cu 50% mai mari pentru biletele de avion in Dubai, la inceputul anului 2021

Statele din Orientul Mijlociu si din zona Golfului Arabiei au fost in ultimii ani o destinatie cautata de romanii care isi doreau soare si plaja in lunile de iarna. Pe fondul injumatatirii zborurilor spre Dubai si a cresterii numarului de cereri de bilete de avion, preturile biletelor de avion spre Dubai au crescut cu 50% in luna ianuarie, 2021.

Astfel, daca in urma cu un an romanii plateau 287 euro pentru un bilet de avion in Dubai si aveau la dispozitie 3 companii aeriene pentru aceasta calatorie, anul acesta pretul mediu al lunii ianuarie a depasit 430 euro pentru un bilet de avion in conditiile in care doar o companie aeriana a mai operat zboruri spre principala destinatie de calatorie din zona Golfului.

Conform informatiilor Vola.ro, se asteapta o scadere a tarifelor de avion spre Dubai, odata cu reintroducerea zborurilor operate de o companie low cost incepand cu luna februarie.

„Dubai-ul este fara indoiala cea mai cautata destinatie din zona Golfului de catre romani. In ciuda preturilor mai mari decat anul trecut, in luna Decembrie au calatorit la Dubai peste 2000 de romani pe saptamana. Incepand cu luna februarie, principalul operator low cost va reintroduce zborurile spre Dubai si ne asteptam la o scadere a pretului pana aproape de nivelul anului trecut. Totodata, incepand cu luna ianuarie un mare operator low cost va relua zborurile spre Abu Dhabi si ne asteptam la o crestere a cererii si pentru aceasta destinatie.”, a declarat Claudia Tocila, Director de Marketing Vola.ro.

Insulele Canare si Baleare, cele mai cautate destinatii europene de plaja

Sursa: Vola.ro

Pentru romanii care prefera plajele paradisiace situate mai aproape de casa, insulele Spaniei au fost o optiune viabila in perioada iernii. Astfel, Tenerife si Palma de Mallorca se afla printre primele alegeri ale romanilor care cauta in perioada aceasta o vacanta cu soare in Europa. Preturile incep de la 115 euro / persoana.

Tarife rambursabile pentru calatoriile exotice si asigurare COVID

Romanii care vor sa calatoreasca in aceasta perioada, pot opta pentru o asigurare de calatorie care le va rambursa 90% din valoarea biletului de avion, daca nu mai pot calatori. Prin „Vola Rambursabil”, rambursarea banilor se va face indiferent de motiv documentabil, inclusiv din cauza imbolnavirii cu COVID-19.

De asemenea, calatorii sunt acoperiti si in cazul in care se imbolnavesc cu COVID-19 in timpul calatoriei sau orice alte motive medicale, prin asigurarea „Vola Medical”. Romanii care opteaza pentru aceasta asigurare, vor avea acoperite cheltuielile pentru diagnosticare, izolare, tratament sau spitalizare.

Trendurile anului 2021: rezervari last minute si date de calatorie flexibile

„In rezervarile efectuate de turistii romani se observa deja cateva trenduri pentru inceputul anului 2021. Spre exemplu, putem spune deja ca predomina rezervarile last minute, cu 3-7 zile inainte de calatorie. Pentru destinatiile indepartate a crescut perioada calatoriei la minimum 10 zile sau chiar doua saptamani, spre deosebire de anii anteriori cand romanii preferau sa aiba mai multe vacante si mai scurte ca durata”, a completat Claudia Tocila, Director de Marketing Vola.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati