Vacanțele sunt mai scumpe pe litoralul bulgăresc în acest an

Sezonul turistic din Sozopol a început cu o lună mai devreme decât se preconiza, au declarat proprietarii de hoteluri şi restaurante. Chiar din primele zile de iunie, grupuri de turişti din Polonia, Slovacia, Germania şi Marea Britanie sosesc în oraşul de pe litoral, au menţionat aceştia, adăugând că oaspeţii vorbitori de franceză sunt, de asemenea, auziţi des pe străzi, conform economedia.ro, care citează Agerpres.

Previziunile conform cărora vor fi mai puţini turişti străini din cauza Campionatului European de Fotbal din Germania nu s-a împlinit deocamdată. Acum, aşteptările sunt ca obiectivele turistice să fie ocupate permanent cel puţin până la sfârşitul lunii septembrie, transmite BTA.

Preţurile de cazare în municipiu vor fi uşor mai mari decât în 2023, cu o creştere medie între 10% şi 15%. Proprietarii hotelurilor au precizat că acest lucru este determinat de costurile crescute de întreţinere a facilităţilor şi de creşterea salariilor angajaţilor.

Primarul Tihomir Yanakiev a afirmat că avansul sectorului este aşteptat să fie de cel puţin 10% în 2024.

“În acest moment sunt mulţi turişti străini la noi, dar ne bazăm mai ales pe turiştii bulgari, care sperăm că nu vor veni doar pentru weekend”, a spus el la deschiderea oficială a sezonului turistic în municipiul Sozopol, pe 15 iunie.

Dacă aşteptările pentru un sezon solid sunt justificate va deveni evident după jumătatea lunii iulie, când oraşul va începe să primească turiştii bulgari.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati