Vaccinarea anti-Covid: 11.912 cadre medicale din România au fost vaccinate în ultima zi

0
61

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate împotriva coronavirusului, cu vaccinul Pfizer BioNTech, 11.912 de persoane, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Până în prezent au fost vaccinate împotriva COVID-19 un număr de 25.508 de persoane.

La cei vaccinaţi în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10 reacţii comune şi minore, dintre care o reacţie de tip local şi nouă reacţii generale.

Începând din 27 decembrie 2020, la nivelul centrelor de vaccinare s-au înregistrat 47 de reacţii adverse comune şi minore, dintre care: opt reacţii locale cu durere la locul injectării şi 39 reacţii generale – febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie.

Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20,00, motiv pentru care numărul imunizărilor realizate în intervalul orar 17,00 – 20,00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare, precizează Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.