Vaccinarea cu schemă completă scade de 14 ori riscul de deces în cazul Covid

1
199
Centru mobil de vaccinare sector 5

Vaccinarea cu schemă completă scade de 14 ori riscul de deces în urma maladiei Covid 19, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Totodată, subliniază el, imunizarea cu ambele doze scade de 12 ori riscul de spitalizare și de internare în ATI și scade de 10 ori riscul de infecție cu SARS-CoV-2.

”Protecția oferită de o singură doză la mai mult de 14 zile de la efectuarea ei are o eficiență de 67% și crește la peste 92% la schemă completă.

Situația la ATI stă în felul următor. După schema completă, la peste 14 zile de la efectuarea celei de a doua doze, eficiența e de peste 92%. În ceea ce privește decesele, eficiența cu schemă completă e de peste 92%”, a explicat Valeriu Gheorghiță, într-o conferinţă de presă de marţi.

El a precizat că cele mai recente date arată că 80% dintre cazurile confirmate cu varianta Delta sunt la persoane nevaccinate, iar peste 90% dintre decese sunt la persoane nevaccinate.

„Din toate cazurile cumulate până la acest moment, 80% sunt la persoane nevaccinate, persoane care nu au primit nicio doză de vaccin. În ceea ce privește decesele, sunt 21 de decese. Peste 90% sunt decese survenite la persoane nevaccinate”, a spus Gheorghiță.

Varianta Delta va deveni dominantă

 

Coordonatorul campaniei de vaccinare a spus, din nou, că varianta Delta va deveni dominantă.

”Maladia nu generează decese în număr mare, dacă suntem vaccinați. Pandemia nu a trecut, avem o creștere a numărului de cazuri, vom avea o creștere a cazurilor cu varianta Delta și va deveni dominantă.

Fac din nou un apel ca cei nevaccinați să se vaccineze”, a punctat Valeriu Gheorghiță.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.