Vaccinul Johnson & Johnson a ajuns în România. EMA urmează să anunțe dacă este sigur sau nu

Vaccinul anti-COVID produs de Johnson & Johnson a ajuns în România. Agenția Europeană a Medicamentului urmează să anunțe dacă este sigur acest ser, în condițiile în care în SUA a fost recomandată suspendarea procesului de imunizare cu acest vaccin.

Prima tranșă din vaccinul Johnson & Johnson a ajuns miercuri în România. Cu toate acestea, vaccinarea cu acest ser este oprită iar autoritățile așteaptă indicațiile privind siguranța vaccinului de la Agenția Europeană a Medicamentului. Reamintim că agențiile federale din domeniul sănătății din SUA au recomandat suspendarea acestui vaccin, după ce 6 persoane cărora le-a fost inoculat serul au făcut tromboze.

Prima tranșă de vaccin Johnson&Johnson a intrat în România prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II. Când se va primi acordul EMA, serul de la Johnson&Johnson va fi utilizat pentru vaccinarea deținuților.

Dacă Agenția Europeană a Medicamentului decide că trebuie să se întâmple acest lucru, vaccinarea cu Johnson & Johnson ar putea fi amântă și în România.

Vaccinul Johnson & Johnson va fi depozitat la Institutul Cantacuzino

Aproximativ 60.000 de doze sunt depozitate la Institutul Cantacuzino. Acolo vor rămâne până se va afla cu exactitate daca acest vaccin va fi introdus în campania de vaccinare din România.

„Imediat cum avem disponibile date de la Agenția Europeană a Medicamentului în această privință și România va decide dacă va demara sau nu utilizarea acestui tip de vaccin. E important de menționat că până în acest moment, în Europa nu a fost utilizat acest tip de ser anti-COVID”, a explicat Valeriu Gheorghiță, pentru Antena 3.

Datele cu privire la utilizarea serului Johnson & Johnson, de la Agenția Europeană a Medicamentului, vor fi disponibile săptămâna aceasta.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati