Vaccinul Moderna a ajuns la Institutul Cantacuzino. Unde vor fi distribuite dozele

Dozele de vaccin Moderna au ajuns miercuri dimineaţă la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București, anunță Ministerul Apărării. 

Vaccinurile vor fi distribuite în centrele regionale de vaccinare. Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei naționale de vaccinare, a arătat că vaccinurile Moderna vor ajunge la centrele cu un număr mai mare de oameni care se vaccinează, pentru a evita risipa de doze.

Dintr-o fiolă de vaccin Moderna se fac 10 doze, astfel că există riscul să rămână doze nefolosite dacă nu se asigură un număr suficient de oameni care să se vaccineze.

„Prima tranşă, de 14.000 de doze de vaccin Moderna, a intrat în România aseară. Dozele au ajuns azi dimineaţă la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale de vaccinare”, precizează MApN pe pagina sa de Facebook.

Vaccinurile au fost aduse cu un camion, escortat de poliţişti, iar formalităţile de la frontieră au durat câteva minute, existând culoar asigurat pentru trecere.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati