Valeriu Gheorghiţă anunţă că 23% din populaţia Capitalei s-a vaccinat

Valeriu Gheorghiţă anunţă că aproximativ 23% din populaţia Capitalei s-a vaccinat până acum împotriva COVID-19. Acesta le recomandă tuturor celor care au trecut prin boala provocată de SARS-CoV-2 să se imunizeze, precizând că după vaccinare se anticipează o durată mult mai mare de protecţie decât în cazul trecerii prin boală.

”Pot să vă spun chiar că vorbim de 23% în municipiul Bucureşti (rată de imunizare prin vaccinare – n.r.). este o evaluare pe care am făcut-o chiar în cursul zilei de astăzi. Pe măsură ce ritmul de vaccinare observăm că este în creştere, ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane să fie vaccinate şi astfel să avem deja judeţe în care să pute atinge mei repede pragul de imunizare colectivă şi astfel de demersuri particulare, cum se întâmplă la Timiş, să poată fi menţinute şi în alte judeţe unde există posibilitatea aceasta de organizare (…) pentru a facilita accesul la vaccinare”, a declarat, marţi, Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

Acesta a menţionat că vaccinurile îşi menţin nivelul de eficienţă de peste 90%  şi după şase luni şi se anticipează ”o durată mult mai mare de protecţie”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati