Valeriu Gheorghiță anunță când s-ar putea redeschide școlile în siguranță

Medicul Valeriu Gheorghiţă a explicat de ce este important să se vaccineze cadrele didactice şi persoanele din categoriile vulnerabile, astfel încât şcolile să se poată redeschide în siguranţă.

”În faza a doua de vaccinare intră profesorii şi populaţia în vârstă. Asta înseamnă că am putea redeschide şcoala în siguranţă la sfârşitul lui martie – începutul lui aprilie când începem etapa a treia de vaccinare. Atunci vom fi fi terminat deja etapa a doua pentru categoriile vulnerabile şi pentru persoanele care deservesc activităţi esenţiale”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, potrivit Digi24.

El a subliniat că în cazul copiilor nu s-a pus problema severităţii bolii, ci că aceştia se pot infecta, pot să fie asimptomatici şi să transmită altor persoane acest virus.

Gheorghiţă a adăugat că la şcoală, activitatea este foarte bine organizată, cel puţin pentru copiii mici, şi că riscul de expunere a acestora în timpul orelor era foarte mic. Riscul era legat de activităţile din afara şcolii – transport în comun, parc sau alte activităţi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati