Valeriu Gheorghiţă anunţă noi centre de vaccinare: Până pe 10 aprilie va creşte ritmul de vaccinare

Valeriu Gheorghiţă a anunţat în cadrul conferinţei de presă de marţi după-amiază  că până pe 10 aprilie va creşte ritmul de vaccinare.

De asemenea, Valeriu Gheorghiţă anunţă topul judeţelor cu cele mai multe persoane înscrise pe listele de aşteptare. Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat că din 13 aprilie se vor deschide noi centre de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă anunţă noi centre de vaccinare. 12 pentru Moderna, 144 pentru Pfizer

„Pe 6 aprilie vom deschide 12 cabinete noi pentru administrarea vaccinului produs de Moderna. Putem crește cu cel putin 1.000 de persoane vaccinate în fiecare zi cu acest vaccin.

Din 13 aprilie vom deschide 144 de cabinete noi de vaccinare pentru administrarea serului de la Pfizer.

Noi credem că până pe data de 10 aprilie, vom fi în măsură să operaționalizăm în platformă, cu ajutorul colegilor de la STS, creșterea numărului de persoane programate de la 60 pe cele 12 ore de lucru ale unui cabinet, la 90 de persoane per cabinet. Ceea ce înseamnă că va crește ritmul de vaccinare pe fiecare centru de vaccinare. În acest fel se vor crea locuri de vaccinare pentru programare, așa încât se va reduce timpul de așteptare în listă la persoanele care se află deja programate.

Un alt element care va duce la creșterea accesului va fi operaționalizarea centrelor cu sprijinul marilor operatori economici care și-au arătat disponibilitatea de a organiza propriile centre de vaccinare în incinta unităților, prin intermediul cabinetelor de medicina muncii și a cabinetelor medicale cu care se află în relație contractuală”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Topul judeţelor cu cele mai multe persoane înscrise pe listele de aşteptare la vaccin

Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat că 760.000 de persoane asteaptă în acest moment să se vaccineze.

57% dintre persoanele aflate pe liste de așteptare sunt din etapa a 3-a a campaniei de vaccinare, 8,3% fac parte din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale, iar 35% sunt persoane vulnerabile.

Topul celor 6 judete cu cele mai multe persoane înscrise pe listele de aşteptare: Bucuresti, Cluj, Prahova, Ilfov, Mureş, Iaşi”, a declarat medicul în cadrul conferinţei de presă de marţi după-amiază.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati