Valori mari de poluare a aerului în București, în această dimineață

Valori mari de poluare a aerului în București. Astfel, indicatorii de poluare arătau, marți dimineața, valori între 80-100, cu o concentrație mare de particule în suspensie în aer, mai mici de 2,5 microni, conform platformei Aerlive.

Cele mai mari valori de poluare, aflate între 90-100, se înregistrau, la ora 9.30, în cartierele Titan, Pantelimon, Giulești, dar și Popești-Leordeni, Chiajna (din Ilfov), iar tendința a pornit din noaptea de luni-marți, după cum o arătau senzorii la ora 00.14.

Particule mai mici decât cele de 2,5 microni (PM2,5) și mai mici de aproximativ 10 micrometri, denumite PM10, se pot infiltra în căile respiratorii și adânc în plămâni și să provoace probleme de sănătate, spun specialiștii.

 „Mirosul e inconfundabil”

Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii de Mediu, a observat semne de poluare încă de luni seara, într-un tur în jurul Bucureștiului. Acesta a filmat cerul de pe autostrada A3 și a postat pe Facebook imaginile pe care le-a comentat:

„Chiar acum o pâclă groasa de fum plutește în jurul Bucureștiului. Mirosul e inconfundabil, de deșeuri arse.”, a scris Berceanu pe Facebook.

 

De asemenea, Berceanu a fost ieri pe urmele comisarilor Gărzii de mediu în Bălteni, Dâmbovița, unde se ard deșeuri în mod constant.

Acesta scrie că după ce s-a încheiat acțiunea de control a Gărzii de mediu și de stingere a incendiilor, focul a început să ardă din nou. La mai puțin de 4 ore de la verificările Gărzii de mediu, „lucrurile mergeau ca înainte, de ani de zile”.

„În jurul 11.30 s-a apelat 112, iar echipajul de pompieri sosit la fața locului a lichidat incendiul în cca 15 minute. Comisarii GNM continuă patrularea în zonă.”, promiteau comisarii GNM, fără însă să aibă și efecte, arată filmarea postată de Berceanu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati