Vasile Dîncu infirmă zvonurile că Armata se pregăteşte să mobilizeze rezerviştii

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat marţi, la Digi24, că MApN nu are de gând să mobilizeze rezerviştii sau să trimită ordine de recrutare, informează Agerpres.

„Am primit şi astăzi sute de întrebări pe Facebook legat de faptul că se recrutează sau începem mobilizarea sau recrutarea. Nu este cazul. Spun foarte clar, în acest moment, Ministerul Apărării Naţionale nu trimite ordine de recrutare şi nu are de gând să mobilizeze rezerviştii. Sunt sursa cea mai autorizată”, a precizat ministrul Vasile Dîncu.

Ministrul apărării a spus că se poate vorbi de un genocid în conflictul din Ucraina, deoarece militarii ruşi atacă şi bombardează populaţia civilă.

„În cazul acesta este o situaţie teribilă şi nu mai vorbim doar de un conflict militar, pentru că aici este vorba de un atac asupra populaţiei civile, asupra elementelor de supravieţuire: staţii de televiziune, staţii de aprovizionare cu energie electrică, gaz sau alte elemente trebuitoare vieţii. Aproape că se poate vorbi de o dramă, se poate vorbi chiar de un genocid, în momentul în care ajunge să fie bombardată populaţia civilă, ceea ce intră în altă legislaţie internaţională”, a explicat ministrul român al apărării.

Dîncu a afirmat că este improbabil un conflict între NATO şi Federaţia Rusă şi a dat asigurări că nu sunt elemente care să indice o extindere a conflictului din Ucraina care să afecteze teritoriul României.

„Nu cred că trebuie să ne temem, în acest moment, de o extindere a conflictului. Sigur că apropierea de teritoriul României nu poate decât să ne îngrijoreze şi din punct de vedere militar, să spunem, dar nu există niciun element, am discutat şi astăzi în şedinţa CSAT, care să arate că este pus în pericol teritoriul României sau cetăţenii României”, a declarat Vasile Dîncu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati