Vasile Dîncu: ”Piedone este un fel de candidat independent generalist, Gabriea Firea are electoratul ei”

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, a precizat, marți, că nu există neapărat riscul ca Gabriela Firea să împartă voturile cu Cristian Popescu Piedone, pentru că vorbim de bazine electorale diferite: ”Piedone este un fel de candidat independent generalist, Gabriea Firea are electoratul ei”.
  • Cu privire la nominalizarea lui Cătălin Cîrstoiu la PMB, Dîncu spune că a fost o decizie legată de faptul că există ”tendința să ne ferim de ideologic, să spunem că trebuie candidați independenți.

”Nu știu dacă a fost o decizie greșită, dar a fost probabil legată de faptul că avem mereu tendința să visăm în politică, să ne ferim de ideologic, să spunem că trebuie candidați independenți. Se pare că asta înseamnă că până la urmă fiecare partid va reuși să-și facă scorul lui”, a precizat Vasile Dîncu, marți, la Palatul Parlamentului.

  • Întrebat dacă există riscul ca Gabriela Firea să împartă voturile cu Piedone, acesta este de părere că vorbim despre bazine electorale diferite: ”Vom vedea asta în sondaje și la vot. După părerea mea, Cristian Popescu Piedone este un fel de candidat independent generalist, are din toate păturile sociale din toate segmentele sociale, oameni care merg către un discurs pragmatic, împotriva politicii. Gabriea Firea are electoratul ei, un electorat pe care l-a moștenit din perioada în care era primar general, are și electoratul PSD care după părerea mea nu migrează atât de ușor la alți candidați, este cel mai disciplinat electorat.”

Este îndeajuns ca Firea să păstreze voturile bazinului electoral al PSD? Dîncu: ”Avem scorul cel mai mare, dacă își păstrează votul politic câștigă”.

Cu privire la persoanele nehotărâte, procent de circa 40%, Dîncu a precizat că ”marea bătălie electorală este pentru nehotarâți, iar campania încă nici nu a început”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati