Vela: 124 de angajaţi ai MAI – infectaţi în ultimele 24 de ore; va fi înfiinţat un centru de recoltare sânge şi plasma la Bucureşti

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat marţi că, în ultimele 24 de ore, la nivelul instituţiei s-au infectat 124 de angajaţi cu noul coronavirus.

“În ultimele 24 de ore, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne,s-au infectat 124 de colegi, iar de la începutul pandemiei am înregistrat 4.117 cazuri de infecţii şi nouă cazuri de decese. Acest lucru este îngrijorător, dar şi un semnal de alarmă pentru a ne mobiliza şi a găsi cât mai multe soluţii pentru a ne salva semenii”, a declarat Vela într-o conferinţă de presă.

El a anunţat crearea unui centru de recoltare sânge şi plasmă autoimună.

“După campania de promovare prin mesaje de interes public, iniţiată de către Ministerul Afacerilor Interne, pentru a se dona plasmă, în această a doua etapă venim în faţa dumneavoastră şi vă anunţăm că vom crea un centru de recoltare sânge şi plasmă autoimună, urmând ca în viitor, în pasul numărul trei, să realizăm o bancă de plasmă necesară tuturor compatrioţilor. (…) Astăzi vă anunţăm că, pentru a veni în sprijinul celor grav bolnavi, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne va fi înfiinţat un centru de transfuzii de donare de sânge şi plasmă convalescentă. Această măsură este cu atât mai necesară având în vedere posibilităţile actuale de terapie oferite de centrele specializate. Pentru unii dintre pacienţii grav bolnavi, plasma donată de persoanele care s-au vindecat de COVID-19 poate reprezenta unica şansă la viaţă”, a afirmat Marcel Vela.

Centrul de transfuzii, de donare de sânge şi plasma va funcţiona în cadrul Spitalului ‘Prof. Dr. Dimitrie Gerota’ al MAI.

“În noul centru vor putea dona atât civili, cât şi personal al Ministerului Afacerilor Interne, dar beneficiarii vor fi toţi românii care vor avea nevoie. Poate că nu întâmplător reuşim să punem în practică acest proiect chiar astăzi când creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sf. Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului, dar şi al spitalului care poartă numele renumitului profesor doctor Dimitrie Gerota. Sunt încrezător că va fi de bun augur şi vom putea ajuta mulţi oameni, mai ales că acest centru va fi în coordonarea a doi medici care au trecut prin coşmarul numit COVID-19 şi vor face tot ce le stă în putinţă să aibă rezultate dintre cele mai bune”, a mai spus ministrul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati