Verificări în Centrul Vechi din Bucuresti după un cutremur cu magnitudinea de 4,5

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a luat o decizie de ultim moment după cutremurul din Vrancea. Seismul a fost cel mai puternic din România, în 2019, și a avut o magnitudine de 4,5 pe scara Richter, potrivit INFP.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a decis să ia măsură după cutremurul produs în Vrancea, marți după-amiază. Angajații au fost trimiși în Centrul Vechi din București, pentru a inspecta starea clădirilor, scrie Gandul.

Imobilele cu risc seismic ridicat – așa-numitele clădiri cu bulină roșie – sunt verificate de pompierii ISU.

“În urmă cu scurt timp s-a produs un cutremur în zona seismică Vrancea, cu intensitatea de 4.5 grade Richer. În acest moment, nu sunt înregistrate efecte ale cutremurului şi efectuăm o verificare a integrităţii cladirilor din zona Centrului Istoric”, anunţă ISU Bucureşti-Ilfov pe pagina de Facebook.

Seismul din Vrancea, cel mai puternic din 2019

Cutremurul din zona seismică Vrancea, județul Buzău, produs marți după-amiază, 3 septembrie, a fost cel mai puternic din 2019. Seismul, cu magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter, s-a produs la ora 14:52:51, transmite Institutul pentru Fizica Pământului. Seismul a avut o magnitudine de 4,5 grade pe scara Richter.

Seismul s-a produs, potrivit specialiștilor, la o adâncime de 117 de kilometri, iar intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de III grad(e) Mercalli.

Cele mai apropiate orașe de epicentru sunt Nehoiu(12km), Întorsura Buzăului(30km), Covasna(33km), Vălenii de Munte(44km) și Slănic(47km), transmite INFP.

Acesta este cel mai puternic seism din 2019, după cel înregistrat în luna ianuarie, de 4,4 grade.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati