Verificări în Primăria Sectorului 1 pentru a identifica dacă există angajați trimiși în judecată

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat joi, într-o postare pe Facebook, că a demarat verificări în cadrul instituției pentru a afla dacă mai există angajați trimiși în judecată pentru infracțiuni incompatibile cu funcția, precizând că aceștia vor fi suspendați până la soluționarea definitivă a dosarului.

”Am dispus Aparatului de Specialitate al Primăriei Sectorului 1 să înainteze către toate departamentele și subordonatele instituției o adresă prin să ne comunice dacă sunt angajați trimiși în judecată pentru infracțiuni incompatibile cu statutul de funcționar public, infracțiuni prevăzute de Codul Administrativ”, a scris edilul Sectorului 1.

Clotilde Armand precizează că în cursul zilei de miercuri a aflat ”întâmplător” despre un angajat al primăriei trimis în judecată pentru evaziune fiscală și spălare de bani – fapte incompatibile cu funcția deținută. Bărbatul a fost suspendat din funcție până la soluționarea definitivă a dosarului.

”Așa voi face cu toți angajații trimiși în judecată pentru infracțiuni incompatibile cu funcția publică”, a precizat aceasta.

Armand a completat si faptul că cei doi directori de la ADP Sector 1 trimiși în judecată de DNA într-un dosar de corupție, suspendați din funcție, în urmă cu 2 zile, și-au luat brusc concediu medical după ce au aflat decizia. Edilul spune că așteaptă să le vadă adeverințele și cine este medicul care le-a semnat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati