Vernisaj şi conferinţă la Muzeul Naţional al Satului

Sâmbătă, de la ora 16.00, în sala H. H. Stahl a Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti, va fi vernisată expoziţia din cadrul Concursului Naţional „Icoana ortodoxă – lumina credinţei”, ediţia a VIII-a. De asemenea, în ziua de duminică, 30 iunie 2019, de la ora 16.00, în sala V. I. Popa, d-na dr. Ana Dumitran, muzeograf coordonator la Museikon (Alba Iulia), specialist în arta icoanei transilvănene, va susţine prelegerea cu tema „Icoana românească de factură provincială – sursă de inspiraţie pentru iconarul contemporan”.

Ediţia a VIII-a a Concursului Naţional „Icoana ortodoxă – lumina credinţei” a fost organizat de Patriarhia Română, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti şi a cuprins trei secţiuni: cruce procesională de lemn, icoană pe sticlă, steag de procesiune / prapor. Prin tehnica şi stilul lucrărilor înscrise în concurs, candidaţii au urmărit tematica anului 2019 în Patriarhia Română, declarat An omagial al satului românesc.

Lucrările au fost evaluat în ziua de 18 aprilie 2019, iar premierea câştigătorilor concursului a avut loc în ziua de 21 mai 2019, la Palatul Patriarhiei – sala Europa Christiana, cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale.

Intrarea publicului la expoziţia şi la conferinţa de la Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti din Bucureşti este liberă.

Expoziţia va putea fi vizitată în sala H. H. Stahl a Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti, până la începutul lunii august, de miercuri până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati