Vești pentru pensionari! Pensiile ar putea crește din nou pentru o parte din ei

0
343
marius-constantin-budai

Pensiile mici ar putea să crească din nou în acest an, după ce Comisia Europeană și-a dat acordul. Decizia vine după o serie de negocieri între Ministrul Muncii și reprezentanții Comisiei Europene, scrie antena3.ro.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a avut o discuție cu reprezentanții Comisiei Europene pe subiectul creșterii pensiilor.

Se pare că cei de la Comisia Europeană au fost de acord cu creșterea pensiilor mici. Cu toate acestea, varianta ministrului Muncii ar fi alta și anume să fie majorate toate pensiile pe bază de contributivitate, nu doar cele mici, arata sursa citată.

Procentul din PIB alocat pentru pensii este blocat la 9,4%

În urmă cu ceva timp, în țara noastră a existat un blocaj în ceea ce privește creșterea pensiilor, pentru că fostul ministru Cristian Ghinea și fostul cabinet au negociat ca procentul din PIB alocat pentru pensii să rămână blocat la 9,4%. Aici a apărut cea mai mare problemă atunci când cei de la PSD au venit la guvernare, deoarece aceștia își doresc o creștere mai mare a pensiilor.

În urma discuțiilor cu Cristian Ghinea și cu Guvernul de la acea vreme, reprezentanții Comisiei Europene au stabilit un procent de 9,4%, procent care include toate pensiile, atât cele ale militarilor, pensiile de serviciu și restul pensiilor speciale.

Așadar, în acest moment, din cauza scumpirilor din ultima vreme, Guvernul este forțat să majoreze pensiile, însă acest lucru nu este posibil, dat fiind faptul că suntem blocați în jurul acelui procent de 9,4%.

S-a discutat la un moment dat și despre renegocierea PNRR, însă premierul Ciucă și reprezentanții Guvernului au declarat în acest context că PNRR nu poate fi renegociat mai devreme de anul 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.