Vicepremierii şi miniştrii Guvernului Cîţu se vaccinează la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar ”Dr. Carol Davila”

0
116
Pixabay

Vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor, dar şi miniştrii Guvernului Cîţu se vaccinează, miercuri, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar ”Dr. Carol Davila” din Bucureşti. Printre primii vaccinaţi s-au aflat ministrul de interne Lucian Bode şi vicepremierul Kelemen Hunor. Membrii Cabinetului se prezintă la centrul de vaccinare în grupuri de câte patru. Miniştrii care s-au vaccinat i-au îndemnat pe oameni să facă acelaşi lucru.

„Decizia de vaccinare aparţine fiecărui cetăţean, însă de numărul celor care se vor vaccina depinde foarte mult dacă revenirea la normalitate va fi una rapidă, în curând sau mai lentă”, a afirmat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Declarațiile membrilor Guvernului după vaccinare

UPDATE – Primii care s-au vaccinat miercuri dimineaţă au fost ministrul de Interne Lucian Bode, vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul de Finanţe, Alexandru Nazare, vicepremierul Dan Barna. Ulterior, s-au vaccinat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

„Le recomand tuturor celor care ne urmăresc să se înscrie, să meargă să se vaccineze, e singura cale prin care putem sperăm anul acesta să ieşim din logica pandemiei şi să intrăm într-o logică de ţară normală, care se dezvoltă. Vaccinul e sigur, vaccinul e necesar, tuturor vă recomand, mergeţi să vă vaccinaţi”, a declarat, ulterior, vicepremierul Dan Barna.

La rândul său, vicepremierul Kelemen Hunor a afirmat că s-a prezentat la vaccinare când i-a venit rândul.
„Sunt convins că prin vaccinare putem depăşi această etapă a pandemiei şi încet, încet putem reveni la viaţa noastră normală. De aceea, le recomand şi eu tuturor să se înscrie şi să meargă la vaccinare, nu există niciun pericol, este un vaccin modern, este un vaccin de tip nou şi cu toţii vom fi în siguranţă, ne vom proteja reciproc dacă ne vom vaccina”, a susţinut Kelemen.
„M-am vaccinat, având un sentiment de încredere în ştiinţă, încredere că suntem pe drumul cel bun. Încredere în ştiinţă pentru că eu consider că este singura modalitate de a scăpa de această pandemie, încredere că suntem pe drumul cel bun pentru a ne recâştiga dreptul la o viaţă normală, la viaţa pe care o aveam înainte de pandemie. Decizia de vaccinare aparţine fiecărui cetăţean, însă de numărul celor care se vor vaccina depinde foarte mult dacă revenirea la normalitate va fi una rapidă, în curând sau mai lentă. Îi îndemn pe toţi românii să se vaccineze, indiferent că nu au contactat această boală sau au trecut prin boală, aşa cum am trecut şi eu”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.
Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a îndemnat şi el oamenii să se vaccineze.
„Am făcut vaccinul, a fost uşor, a fost simplu, nu doare, vaccinarea e o premisă esenţială pentru revenirea la normalitate şi pentru reluarea activităţii economice şi în primul rând pentru relansare economică. Aşadar vă recomand, vă îndemn veniţi cu încredere, vaccinaţi-vă”, a afirmat Nazare.
„M-am vaccinat. M-am vaccinat pentru că sunt convins că doar în acest fel putem să punem capăt acestei pandemii care ne-a dat peste cap tot ritmul vieţii începând cu anul 2019, începutul anului 2020. M-am vaccinat pentru că sunt convins că doar în acest fel putem să punem capăt acestei pandemii şi de asemenea, sunt convins că acest vaccin este unul sigur, care mă poate ajuta atât pe mine şi prin gestul meu sunt convins că pot ajuta pe toţi ceilalţi de lângă mine. Sunt convins că în acest fel putem să ne protejăm familia, prietenii şi pe toţi cei cu care interacţionăm. Cred că este un demers de etică pentru a respecta efortul care s-a făcut de către toate instituţiile statului implicate în lupta cu această pandemie”, a susţinut, la rândul său, ministrul Apărării, Nicoale Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.